Конфликтът между управляващите от ГЕРБ и независимия кандидат за кмет

...
Конфликтът между управляващите от ГЕРБ и независимия кандидат за кмет
Коментари Харесай

Тонът на управляващите към Манолова се втвърди

Конфликтът сред ръководещите от ГЕРБ и самостоятелния претендент за кмет Мая Манолова стартира бързо да ескалира. В четвъртък Манолова разгласи, че хората на Бойко Борисов ще водят „ нападателна, черна и мръсна “ предизборна акция.

„ Кампанията за кмет на София към този момент стартира, тя е нападателна, нечестна и подла. Опитите да бъда дискредитирана и аз, и фамилията ми от близки до властта медии, от официозите на ръководещите, клеветите са факт още занапред. Това ме кара да мисля, че борбата за София ще е тежка и компроматна “, написа някогашният омбудсман на страницата си във Facebook. 

В същото време от ГЕРБ започнаха офанзива против съперника си от най-високата естрада в страната - парламентарната. От името на партията депутатът и някогашен наследник кмет на Пловдив Спас Гърневски изчете декларация против Манолова и Българска социалистическа партия в пленарната зала. „ След неуспеха на дамския тандем от пролетните избори Нинова - Йончева явно в багра е призована да влезе третата в партията им най-изкусна манипулаторка на публично мнение и, забележете, показана ни като самостоятелен претендент “, разгласи Гърневски. Той изреди поредност от въпроси към претендента, дефинирани като обвинявания: „ Кой бе персоналният народен представител на братя Галеви и кой пропагандираше налагането на бандитския модел на печално известните предприемачи, като споделяше, че той би трябвало да бъде прибавен в доста обитаеми места в страната? “

А най-после непосредствено се обърна към гласоподавателите в София: „ Уважаеми столичани, явно госпожа Мая Манолова е най-хубавото, което Българска социалистическа партия може да ви предложи като кандидат-кмет на другояче прелестния ви град. По-добро от нея биха били само Елена Йончева и несъмнено, лидерката Корнелия Нинова. Само че и двете сега са заети. Йончева тръпне в очакване в Европарламента да й бъде свален имунитетът поради проблеми с правосъдната ни система. Нинова пък актуализира новата си визия, поради която извънредно сполучливо загуби евроизборите, в това число и в секция 1 в родната й Мизия. Това ще й се случи и на 27 октомври “.

 

ПОДКРЕПА

Кандидатурата на Манолова ще бъде подкрепена от Движение " България на жителите “ (ДБГ) - партията на някогашния еврокомисар Меглена Кунева. „ Г-жа Манолова като либерален претендент разгласи, че ще се бори за разтрошаване на корупционния модел на ръководство в общината. С сполучливата си работа по проблеми като машинното и електронното гласоподаване, банкрута на физически лица и други тя е потвърдила, че единствена от декларираните до момента претенденти има сили да се опълчи на статуквото, което неефективно ръководи София към този момент 14 години “, обосновават се от дясната партия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР