Конфликтът между САЩ и Китай повлия драстично върху технологичната индустрия,

...
Конфликтът между САЩ и Китай повлия драстично върху технологичната индустрия,
Коментари Харесай

Действията на Американското правителство биха довели до оскъпяване на гейминг хардуера в бъдеще

Конфликтът сред Съединени американски щати и Китай повлия фрапантно върху софтуерната промишленост, като една от най-значителните жертви беше Huawei. Компанията към момента търси способи да търгува още веднъж с американски компании откакто Тръмп подреди да бъдат прекъснати всички взаимоотношения с нея. Но това не е всичко. Правителството на Тръмп желае да таксува продажбите на гейминг конзолите с спомагателен налог . С него се чака държавната хазна да се изпълни с до 300 милиарда американски $. Sony, Microsoft и Nintendo обаче не харесват новото предложение и сътвориха пакт, с цел да му опонират.

Трите компании настояват, че новите цени ще наранят доста бизнеса по няколко метода:
 Потребителите, разработчиците на видеоигри, продавачите и производителите ще страдат от изключително високи цени на хардуера; Хиляди високоплатени постове в Съединени американски щати и света ще бъдат сложени под риск; Стремежът към нововъведения ще отслабне.
Още повече, определеното време за въвеждане на налога би съвпаднало с издаването на новото потомство конзоли PlayStation 5 и Xbox Scarlett (каквото наподобява, е желанието на Американското правителство). Това значи относително по-висока цена на хардуера от ден първи на неговото стартиране. Малките и междинни софтуерни компании също ще бъдат повлияни.

Предложението на Правителството на Тръмп се отнася също и към видеоигрите, гейминг аксесоарите, аркадните машини и даже фамилните настолни игри. Трите компании изпратиха писмо, с което пазят съответно въпроса с гейминг конзолите. Не се знае дали и по кое време новото предложение би влезнало в действие като закон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР