Конфликтът между САЩ и Китай не е неизбежен, но въпреки

...
Конфликтът между САЩ и Китай не е неизбежен, но въпреки
Коментари Харесай

САЩ: Конфликтът с Китай не е неизбежен

Конфликтът сред Съединени американски щати и Китай не е неминуем, само че макар че Вашингтон не е заинтригуван от него, той не има намерение да бездейства, съобщи заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Кал в изявление за американското списание " Форин полиси ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Конфликтът с Китай не е превдварително решен или неминуем. Фактът, че Пекин съставлява предизвикателство, не значи, че би трябвало да се впуснем в спор, който ще бъде унищожителен за всички участници и ще нанесе невъобразими вреди на международната стопанска система. Също по този начин това ще бъде спор сред две нуклеарни сили, а никой не желае такова нещо. При това състояние никой не би трябвало да способства за подобен излаз ".

Кал означи, че упоритостите на Китай да разшири сферата на своето военно и политическо въздействие в Азиатско-Тихоокеанския район и отвън него " заплашват ползите на Съединените щати, техните съдружници и сътрудници ". Затова Вашингтон има намерение да предприеме деяние, с цел да отбрани ползите си. Кал твърди, че Пентагонът ще работи " отговорно ".

" Не имаме намерение едностранно да променяме статуквото. (...) Не желаеме спор с Китай ", акцентира той.

Според Кал Пекин би трябвало да има поради, че възможен въоръжен конфликт в Тайванския пролив може да докара до същата реакция по света, както в тази ситуация с Украйна, а не с Хонконг, при който в отговор на размириците светът " просто продължи напред ". 

" В случая с украинския сюжет освен рискувате да предизвикате унищожителен спор, който по-скоро ще ви отслаби, в сравнение с да ви укрепи, който по-скоро ще сплоти света против вас, в сравнение с да го разедини.

Ще се сблъскате освен с военната страна на протичащото се, само че и с вероятността за дипломатическа изолираност, стопански загуби, ограничавания на износа и така нататък Голямата разлика сред КНР и Русия е, че Пекин няма да може да осъществя упоритостите си за национално великолепие през идващите десетилетия, в случай че не се интегрира в световната система ", заключава Кал.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР