Конфликтът между Русия и Украйна се проточва вече четири месеца,

...
Конфликтът между Русия и Украйна се проточва вече четири месеца,
Коментари Харесай

Дмитрий Саймс: Путин е смел, въоръжен конфликт между Русия и САЩ е неизбежен

Конфликтът сред Русия и Украйна се проточва към този момент четири месеца, като става все по-ясно, че е малко евентуално някоя от страните да завоюва решителна победа скоро. Също толкоз ясно е, че просто да се разреши на страните да се обезкървят една друга с догатката, че спорът ще остане стеснен, е неуместно.

Новата борба сред Москва и Вилнюс поради решението на Литва фрапантно да ограничи превоза на съветски артикули до Калининград е един от многото образци за това какъв брой елементарно може да излезе отвън надзор опълчването сред двете страни.

Удължаването на военните дейности към този момент заплашва със съществени разноски: от пагубни локални последствия за самата Украйна до съществени световни стопански проблеми, изключително в хранителния и енергийния бранш, които излизат надалеч отвън границите на Украйна и Европа като цяло и могат да дестабилизират интернационалната система. За това написа известният Дмитрий Саймс в публикацията си, оповестена на 21 юни в The National Interest.



НАТО сигурно може да укрепи позицията на Украйна, като й даде повече оръжия и още по-добро образование на украинските военни, което разрешава на Киев да реализира лимитирани тактически изгоди. Но в случай че тези триумфи - инцидентни според общоприетото поверие - излизат оттатък територията на Русия след февруари и стартират да наподобяват като унизително проваляне за Кремъл, Москва е повече от способна на забележителна ескалация, както посредством военна готовност, по този начин и посредством прекачване на стопанската система си към военни линии.

Това развиване би могло да принуди Съединените щати да избират сред съществено военно проваляне в Украйна или напредване нагоре по стълбата на ескалация все по-близо и по-близо до нуклеарния предел.
Тези, които отхвърлят способността на Москва да усъвършенства военното си състояние, не помнят, че през днешния ден Русия не просто организира " специфична военна интервенция ", а в действителност лимитирана военна акция, напълно друга от пълномащабна война , в която Москва ще употребява всички военни, стопански и политически запаси, в случай че е безусловно належащо, за своята отбрана.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР