Конфликтът между „Нафтогаз Украйна“ и руската „Газпром“ по повод договорите

...
Конфликтът между „Нафтогаз Украйна“ и руската „Газпром“ по повод договорите
Коментари Харесай

Nord Stream 2 AG Конфликтът между „Газпром“ и „Нафтогаз“ не влияе върху „Северен поток 2“


Конфликтът сред „ Нафтогаз Украйна “ и съветската „ Газпром “ във връзка договорите за доставка и пренос на съветски газ по никакъв метод не въздейства върху реализирането на плана „ Северен поток 2 “. Това декларира за РИА Новости финансовият шеф на компанията, оператор на плана Nord Stream 2 AG Пол Коркоран.

„ Развитието (на спора сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз “) не въздейства върху реализирането на плана „ Северен поток 2 “ защото той е ориентиран към дълготрайна сигурност при доставките на газ за Европа “, разяснява Коркоран в коридорите на конференцията CERAWeek, която се организира в Хюстън.

Стокхолмския арбитраж се произнесе в интерес на „ Нафтогаз “ за сумата от 4,637 милиарда $ обезщетения за недоставен газ за преноса през Украйна, само че поради предходно решение по контракта за доставка на газ, съветската компания би трябвало да заплати по-малко – 2,56 милиарда $. „ Газпром “ обаче разяснява, че това решение на съда основава дисбаланс в договорите за доставка и пренос на газ през Украйна. В резултат съветската газова компания подаде документи още веднъж в Стокхолмския арбитраж за преустановяване на двата контракта.

Според Европейски Съюз към този момент доставките на газ за Европа са постоянни. От съветското енергийно министерство пък считат, че този проблем приказва за нуждата от различни пътища за доставка на природен газ от Русия за Европа.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителство на две тръби от газопровод с общ потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия по дъното на Балтийско море до Германия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР