Конфликтът между Израел и палестински радикали в Газа на ръба

...
Конфликтът между Израел и палестински радикали в Газа на ръба
Коментари Харесай

Конфликтът между Израел и палестински радикали в Газа на ръба на ескалацията

Конфликтът сред Израел и палестински радикали в Газа на ръба на ескалацията
В понеделник следобяд радикалите от Газа бомбардираха Израел с десетки ракети и снаряди в отговор на интервенция в южната част на бранша, която се организира в неделя вечер от израелските специфични сили. В резултат на това нахлуване бяха убити 7 радикали от военното крило на ХАМАС "Бригадите Изедин ал Касам", контролиращо Газа, в това число един от командирите му.
 Радикали от военното крило на ХАМАС "Бригадите Изедин ал Касам", контролиращо Газа Радикали от военното крило на ХАМАС "Бригадите Изедин ал Касам", контролиращо Газа / БГНЕС
ХАМАС, които управляват територията, оповестиха цялостна бойна подготвеност, а министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху прекъсна визитата си във Франция.

Над 300 ракети са били изстреляни от палестински бунтовници в Южен Израел, като 60 от тях са били хванати от Противовъздушна отбрана системата "Железен купол". Израелски рейс е бил ударен от противотанкова ракета, вследствие на което има жертви.

Израелската войска е поразила повече от 70 военни цели в линията Газа в отговор на 300 ракети, изстреляни от радикали в израелски градове на територията на палестинския морски анклав, оповестиха от пресслужбата на армията.
 300 ракети, изстреляни от палестинските бунтовници и 70 изумени военни цели в Газа от Израел 300 ракети, изстреляни от палестинските бунтовници и 70 изумени военни цели в Газа от Израел / БГНЕС
Сред унищожените цели в линията Газа са 8 военни лагера, военни и наблюдателни пунктове, три подземни тунела и оръжеен завод, съобщи ТАСС.

Най-малко 35 души бяха ранени вследствие на ракетните офанзиви на израелска територия от линията Газа.
 броят на жертвите пораства, а спорът продължава броят на жертвите пораства, а спорът продължава / БГНЕС
Според Министерството на здравеопазването в Газа трима палестинци са убити, а към 15 са ранени.

Бойните дейности не престават и сега.
 Атаките от двете страни не престават Атаките от двете страни не престават / БГНЕС
Организация на обединените нации работи в тясно съдействие с Египет за реализиране на съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и палестинските групировки в линията Газа. Това бе оповестено от специфичния координатор на Организация на обединените нации по близкоизточния кротичък развой Николай Младенов.

"ООН работи в тясно съдействие с Египет и всички заинтригувани страни за отдалечаването на Газа от ръба на пропастта", написа той в Туитър. "Ескалацията през последните 24 часа е извънредно рискова и безразсъдна. Ракетните офанзиви би трябвало да спрат, страните са длъжни да проявят въздържаност. Невъзможно е да не се поставят всички вероятни старания да се спре спиралата на насилието", добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР