Конфликтът между Израел и Ивицата Газа се отрази значително на

...
Конфликтът между Израел и Ивицата Газа се отрази значително на
Коментари Харесай

Как ще се справи икономиката на Израел ако войната срещу Хамас се проточи?

Конфликтът сред Израел и Ивицата Газа се отрази доста на работната мощ в Израел, което докара до затварянето на няколко предприятия.

В началото Израел стартира този спор със обилни запаси от $200 милиарда и забележителна военна помощ от Съединени американски щати.

Продължаващият спор обаче докара до внезапно увеличение на разноските, понижаване на приходите и увеличение на разноските по заеми. Според израелската централна банка финансовите вреди от войната надвишават първичните оценки, което кара доста анализатори да предвиждат стопански спад, какъвто Израел не е виждал от доста години.

Едновременно с това, макар богатите ресурси от природен газ край крайбрежията на Газа, районът продължава да се сблъсква с чести спирания на електрозахранването.

Ако спорът продължи, стопанската система на Израел може да бъде изправена пред съществени усложнения. Продължителните военни дейности биха могли да доведат до по-нататъшно финансово привършване, увеличение на разноските по заеми и незабравим спад на приходите.

Непрекъснатото натоварване на работната мощ и затварянето на предприятия ще изострят икономическите провокации. Освен това нарасналите разноски за задачите на защитата биха могли да окажат доста влияние върху фискалната непоклатимост на страната.

Доверието в стопанската система може да се разклати, което евентуално да възпре вложенията и да попречи на икономическия напредък. Колкото по-дълго продължава спорът, толкоз по-дълбоки и трайни ще бъдат икономическите последствия, което ще съставлява невиждано предизвикателство за икономическата резистентност на Израел.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР