Конфликтът между Израел и Хамас, както и бюджетът и промяна

...
Конфликтът между Израел и Хамас, както и бюджетът и промяна
Коментари Харесай

Денков от Брюксел: Израел има право да се защити и ние трябва да ги подкрепим

Конфликтът сред Израел и Хамас, както и бюджетът и смяна във финансовата рамка на общността са двете тематики, които са разисквани нощес на лидерската среща в Брюксел. Това съобщи министър председателят Николай Денков, представен от.

" По първата тематика има цялостно единогласие, за това, че Израел беше брутално атакуван с терористична офанзива в невъобразим мащаб, която явно целеше да предизвика не просто Израел, а целия свят с това, което беше записано като жестокости. В това отношение Израел има право да се отбрани и би трябвало да го подкрепим в тази отбрана. В същото време би трябвало да се резервира живота на почтените хора, които са от другата страна. Тези, които са хванати като заложници в Ивицата Газа. Голяма част от диалозите бяха да се откри салдото сред изконното право на Израел да се пази, да накаже тези, които направиха офанзивата и в това време да се резервира живота на почтените хора ", сподели Денков.

" По отношение на годишната рамка задачата беше да се чуят другите гледни точки и да се приготви вземането на решения за декември. Имаше разнообразни гледни точки, само че имаше и предпочитание за реализиране на компромис. Има четири целта, които са обрисувани от Европейска комисия, има цялостно единодушие, че те са основни. Въпросът е по какъв начин тъкмо да се балансират и от кое място ще дойдат средствата ", добави министър-председателят.

Засега главен проблем в бюджета е военната помощ от 50 милиарда евро за Украйна.

Освен това, не е ясно по какъв метод ще бъдат обезпечени спомагателните средства в него, като един от разновидностите е посредством нарастване на националните вноски.

България поддържа увеличението на националните вноски към бюджета на общността. 

" Българската позиция е, че ние избираме този вид, тъй като алтернативата е или да няма финансиране на тези планове, а някои от тях са доста значими за нас, като да вземем за пример по тематиката миграция, отбрана на външни граници, или да се вземат средства от други стратегии като кохезионната, общата селскостопанска политика, което ние не желаеме да вършим. Така че нашата позиция е, че по-добре да бъдат събрани още финансови средства от страните ", сподели Денков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР