Конфликтът и конфронтацията не са в интерес на никого. Това

...
Конфликтът и конфронтацията не са в интерес на никого. Това
Коментари Харесай

Китайският президент пред Байдън: Войната не е в интерес на никой

Конфликтът и борбата не са в полза на никого . Това е декларирал китайският президент Си Дзинпин по време на видео диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън , заяви CNN, като се базира на китайските държавни медии.

„ Отношенията сред две страни не трябва да стигат до стадия на военна борба. Конфликтът и борбата не са в полза на никого. Мирът и сигурността са най-ценните съкровища на интернационалната общнос т “, е декларирал Дзипин.

Съобщава се също, че китайският президент е декларирал пред Байдън, че Съединени американски щати би трябвало да поемат своите интернационалните отговорности и да положат старания за международния мир .

Разговорът сред двамата международни водачи стартира в 13,03 ч. по Гринуич, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на Белия дом. Той се случва единствено дни откакто стана ясни, че Съединени американски щати са придобили по дипломатически пъти информация, че Китай е изразил подготвеност да даде на Русия поискана военна и финансова помощ за войната против Украйна. Все още не е ясно дали Китай има намерение да даде на Русия тази помощ, споделиха американски чиновници, осведомени с разузнаването.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР