Конфликт за паркомясто, предназначено за хора с увреждания, предизвика възмущение

...
Конфликт за паркомясто, предназначено за хора с увреждания, предизвика възмущение
Коментари Харесай

Кой паркира на местата за инвалиди в София?

Конфликт за паркомясто, предопределено за хора с увреждания, провокира отвращение в обществените мрежи.

От 18 години за Владимир Гюров колелата в живота са това, което безусловно го движи, кара от 10. От толкоз са и грижите му ще откри ли къде да паркира. Снощи по думите му млада жена паркира на място, предопределено за хора с увреждания, в центъра на София.

„ Опитах се учтиво да помоля да спра на това място, на което получих негативен отговор, ехидна усмивка. След като видя, че съм настойчив, бръкна в колата, извади стикера и го остави на прозореца”, описа Гюров.

Владимир подава сигнал на 112. Пристигат служители на реда. Понеже момичето го няма в колата, е формиран протокол и следва инспекция. По неофициална информация наглата дама е Ивелина Драгомирова Петкова.

Общо 14 хиляди са стикерите в столицата, дадени от Центъра за градска подвижност. 156 са конфискувани от началото на годината, а 66 са били употребени от трети лица, без да имат право.

„ Късно вечерта не се управлява от Центъра за градска подвижност, само че пък и лицата с увреждания също могат да паркират навсякъде”, уточни Румяна Милова, шеф на ЦГМ.

От Центъра признаха, че са чести случаите, при които трети лица употребяват стикерите за паркиране, предопределени за хора с увреждания. Въпреки това обаче отхвърлиха да ни кажат дали дамата има подобен ваучър с претекста, че тази информация съставлява част от персоналните ѝ данни.

„ Kогато иде тирада за морал и човечност, това е единственото нещо, което аз не мога да преглътна”, безапелационен е Владимир.

Глобата, заложена в закона за това нарушаване, е 200 лева

По думите му схемите за придобиване на този ваучър са две – или се взима на непосредствен или родственик, или се заплаща за издаването му.

„ Това, което ме изнерви доста беше, че в опита си да потърся правата си ме пратиха в „ трета глуха”. Спрях служител на реда, обясних му казуса и той сподели да се обадя на 112. Там ми споделиха, че нищо не могат да създадат и да подам тъжба в полицията. Говорих с човек от Първо районно, пробвах се да му обясня и отговорът беше, че нищо не може да се направи”, изясни пред бТВ Гюров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР