Конфликт на интереси при имотите на властта, разбира се няма.

...
Конфликт на интереси при имотите на властта, разбира се няма.
Коментари Харесай

Безконфликтни интереси по пътя към успеха

Конфликт на ползи при парцелите на властта, несъмнено няма. Трябваше ли да го каже антикорупционната комисия, че да проумеем нещо толкоз ясно - в окото на бурята към "Апартаментгейт " попаднаха почтени труженици на политическото, стопанското и културното занятие. В очакване строителният надзор да оправи терасата на самия антикорупционен началник настояваме за въвеждане на възбрана видни строители на модерна България да бъдат окепазявани за по един-два жилището. Щом най-големият зидар на прехода Ахмед Доган лапна безконфликтно за разядка Топлоелектрическа централа с пристанище и обезпечен бизнес, стига към този момент нелепости!

Според антикорупционния орган в множеството проверявани случаи нямало даже изказвания за спор на ползи, та комисията се самосезирала по медийни сигнали. А в тях пък нямало данни проверяваните да са се възползвали от служебното си състояние при покупко-продажбите. Отделно от това самата комисия не е събрала такива доказателства. Тоест излиза, че цялата дандания е била като общо заседание сред неми, глухи и недоразбрали защо въобще става въпрос и какъв е дневният ред.

При Цачева, която видяла един ден, че се копаят основи за постройката, поинтересувала се кой е строителят, след което купила апартамент "на дупка ", не можело да става дума за ценова привилегия. Напротив, с покупката "на зелено " тя поела огромен риск, поради който било обикновено цената да е ниска. Пък за какво е надалеч по-ниска от най-ниските при тази рискова инвестиция, комисията не задълбава. Ами Цветанов, който сведе жилищата си от шест на два, след което размени един с различен и доплати за новия, какво конфликтно да му намерят?

Е, бил дал своя вот за поправката "Артекс " в Закона за устройство на територията (ЗУТ) - че и други са дали своят вот. Дайте в този момент да търсим спор на ползи при цялата войска виновни приятели, които проспаха растежа на небостъргача "Златен век " там, където не му е мястото. Затова от комисията откриват, че Цветанов просто изпълнявал отговорностите си като народен представител, и упражнил свое пълномощие по работа без съществуване на частен интерес. Какво неразбираемо тук има?!

За останалите - Ангелкова, Панов, Първанов, Колева, е същото. Няма и няма данни да са се възползвали от постовете за имотните си придобивки с мощна енергийна отбрана, нито да са притискали някого да им ги продава. И с къщите за посетители такива се обрисуват резултатите от инспекцията. Засега всичко е наред, нека не тормозят дълго печелившите. Въобще стига с това завистливо обезверение, радвайте се на триумфа. Пестете, умножавайте наследеното, купувайте от който би трябвало, по опция когато е "на дупка " - и дерзайте по пътя към триумфа.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР