Конфликт между мен и вицепремиера Валери Симеонов няма, имаме различни

...
Конфликт между мен и вицепремиера Валери Симеонов няма, имаме различни
Коментари Харесай

Ангелкова отрече за конфликт със Симеонов, имали различни гледни точки

Конфликт сред мен и вицепремиера Валери Симеонов няма, имаме разнообразни гледни точки, съобщи пред публицисти в курорта Албена през днешния ден министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от радио " Фокус " – Варна. Тя разясни, че концепцията курортите да се извадят от закона за шума е на работещите в туристическия отрасъл.

" Бях сезирана от повече от 30 от най-големите организации с това да се реши националните курорти да бъдат извадени от закона за шума, тъй като ние регламентираме техния юридически статут в Закона за туризма и надлежно детайлите във връзка с дейностите, които се правят на територията на националните курорти, да бъдат контролирани в разпоредба и кметовете и локалната власт, надлежно и локалният бизнес посредством консултативните препоръки по туризъм да могат да дефинират, нагледно казано, зоните в даден курорт ", сподели Ангелкова.

Тя даде образец с Албена и кмета на Балчик. " Кметът и управлението на курорта дружно с представители на сектора в района могат да преценяват и да вземат решение примерно, че Албена е единствено една зона за фамилен отдих, и да няма звук след 22.00 часа или след 23.00 часа, както реши локалната власт. Така контролните органи ще наблюдават за съблюдаване на всички тези ограничения ", разясни концепцията си министърът.

Ангелкова даде и различен образец - кметът на Варна преценя, че курортът Златни пясъци е в две зони и всяка да има собствен правилник. " Ние желаеме да дадем тази преценка на локалната власт и на локалния бизнес, които най-добре познават потребностите на района. Това е нашето предложение. Оттам нататък какво ще решат народните представители аз не мога да разясня ", заключи министърът на туризма.

От началото на месеца Николина Ангелкова и Валери Симеонов водят неприсъствен спор през медиите, който е както за бъдещата разпоредба за шума, по този начин и за статута на известни заведения по плажовете. Вицепремиерът даже разгласи, че министърът на туризма приготвя продажба на земи, на които в този момент се плажува.

В сряда след разискването на закона за шума в комисията по стопанска система вицепремиерът Валери Симеонов загатна, че може да подаде оставката си до октомври, в случай че министърът на туризма Николина Ангелкова продължи да го саботира.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР