Конфликт между мен и вицепремиера Валери Симеонов няма, имаме различни

...
Конфликт между мен и вицепремиера Валери Симеонов няма, имаме различни
Коментари Харесай

Ангелкова: Нямам конфликт с Валери Симеонов, имаме различни гледни точки

Конфликт сред мен и вицепремиера Валери Симеонов няма, имаме разнообразни гледни точки. Това съобщи пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова в Албена.
„ Министерството на туризма пази ползите на туристическия отрасъл и на туристите. Бях сезирана от повече от 30 от най-големите организации с това да се реши националните курорти да бъдат извадени от Закона за шума , тъй като ние регламентираме техния юридически статут в Закона за туризма и надлежно детайлите във връзка с дейностите, които се правят на територията на националните курорти, да бъдат контролирани в разпоредба и кметовете и локалната власт надлежно и локалният бизнес посредством консултативните препоръки по туризъм да могат да дефинират нагледно казано зоните в даден курорт “, сподели министър Ангелкова.
Тя даде образец с Албена и кмета на Балчик. Кметът и управлението на курорта, дружно с представители на сектора в района, могат да преценяват и да вземат решение примерно, че Албена е единствено една зона, за фамилен отдих, и да няма звук след 22.00 часа или след 23.00 часа, както реши локалната власт. Така контролните органи ще наблюдават за съблюдаване на всички тези ограничения, съобщи Фокус.
Според министъра в различен образец кметът на Варна може да реши, че курортът Златни пясъци е в две зони и всяка да има собствен правилник.
„ Ние желаеме да дадем тази преценка на локалната власт и на локалния бизнес, които най-добре познават потребностите на района. Това е нашето предложение. Оттам нататък какво ще решат народните представители, аз не мога да разясня “, разясни Николина Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР