Конференцията се организира съвместно от Министерствата на външните работи и

...
Конференцията се организира съвместно от Министерствата на външните работи и
Коментари Харесай

Българо-украински форум за морската сигурност: Северното Черноморие е театър на военни действия

Конференцията се провежда взаимно от Министерствата на външните работи и на защитата на Република България и министерствата на външните работи и на защитата на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни тактики (Украйна).

Още фотоси от събитието вижте тук> >

Повече от две години светът става очевидец на нещо немислимо, уточни министърът и означи поддръжката на България за Украйна, предава Българска телеграфна агенция. Димитров означи и конференцията на високо ниво за мир в Украйна, на която Швейцария ще бъде хазаин през юни.

" Ситуацията в Черно море не е спокойна изобщо. Северното Черноморие е спектакъл на военни дейности. Не можем да приказваме за черноморска сигурност, до момента в който съветската експанзия в Украйна продължава " , съобщи от своя страна министърът на защитата Атанас Запрянов пред публицисти.

Снимка: Булфото

По думите му потреблението на морски мини от двете страни са опасност за корабоплаването и за пристанищата. Запрянов заяви, че турският парламент към този момент е утвърдил меморандума, който дава зелена светлина на морската група за битка с мини, която образуват България, Турция и Румъния. С него се създава Противоминна военноморска група в Черно море (МСМ Black Sea).

Снимка: Булфото

До този миг трите страни правиха единствено предварителната съгласуваност, само че към този момент групата може да стартира да работи, стана ясно от коментара на Запрянов.

Снимка: БТА

" По този метод със взаимните старания на трите страни да не се позволен трагични обстановки с такива мини ", сподели министърът на защитата.

С видеообръщения към участниците в интернационалната конференция за сигурността в Черно море излязоха американският държавен секретар Антъни Блинкън и външният министър на Украйна Дмитро Кулеба. 

Снимка: БТА

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР