Конференцията на ООН за климата в Катовице завърши със споразумение

...
Конференцията на ООН за климата в Катовице завърши със споразумение
Коментари Харесай

Форумът в Катовице подкрепи прилагане на Парижкото споразумение за климата

Конференцията на Организация на обединените нации за климата в Катовице приключи със съглашение за битка с климатичните промени. След две седмици на тежки договаряния, близо 200 страни се договориха за разпоредбите за използване на Парижкото съглашение от 2015 година Неговата цел е световното стопляне да бъде лимитирано в границите на 2 градуса по Целзий спрямо прединдустриалната ера.

Радост за Михал Куртика - индивидът, който председателстваше договарянията през последните две седмици в Катовице. " Чрез този комплекс от ограничения вие направихте дружно хиляда дребни стъпки напред. Можете да се гордеете ", сподели пред делегатите Куртика. Задоволство и за министрите, взели участие в правенето на разпоредбите за използване на Парижкото съглашение.
Елизабет Кьостингер, министър на околната среда на Австрия: Изяснихме разпоредбите за бистрота, финансиране, направихме голяма стъпка напред и показахме, че Европейският съюз е лидер.Мигел Ариас Канете, еврокомисар за енергетиката и климата: Днес е огромен ден за мултилатерализма, за учредения на правила международен ред. Показахме, че целият свят може да се сплоти в битката с световното стопляне. при толкоз спорове в света и неразбирателства, да се реализира съглашение с единение и консенсус, е доста добра вест.  © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Czarek Sokolowski
Целта на контрактуваната рамка е понижаване на въглеродните излъчвания с съответни стъпки. Много от страните дефинират по друг метод и с разнообразни темпове политиката си в тази област. Оттам идват и компликациите в търсенето на компромис сред толкоз огромен брой страни. Предвижда се финансиране и еластичност при отчитането на резултатите във връзка с по-бедните страни.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш приветства контрактуваните в Катовице правила като основа за битка с климатичните промени. Критиците на постигнатата рамка акцентират, че тя не е задоволително амбициозна, с цел да спре сериозния ритъм на световното стопляне. След края на форума, американският Държавен департамент разгласи, че Съединените щати не поемат никакви отговорности за извършване на Парижкото съглашение, в това число и финансови.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР