Конференцията на ООН за климата, която трябваше да завърши вчера,

...
Конференцията на ООН за климата, която трябваше да завърши вчера,
Коментари Харесай

Конференцията на ООН за климата продължи и през нощта

Конференцията на Организация на обединените нации за климата, която трябваше да приключи през вчерашния ден, продължи и през нощта, съобщи Франс прес.
Агенцията отбелязва, че при всички случаи резултатите няма да са равнището на незабавните дейности, нужни за отбягване на климатична злополука.
25-ата конференция на Организация на обединените нации за климата (COP25), която се организира в Мадрид, стартира на 2 декември. По проект тя трябваше да приключи през вчерашния ден, само че договарянията не престават и през нощта, както постоянно е ставало и при предходни издания на форума. Днес се чакат нови текстове.
Изглежда договарящите страни не отстъпват от позициите си по главните въпроси: намаляването на парниковите излъчвания, финансирането на южните страни и регламентирането на интернационалните пазари на въглеродни излъчвания, отбелязва Франс прес.
"Много сме разтревожени, упоритостта е застрашена. Повечето от текстовете на масата не са съвместими с духа на Парижкото съглашение ", което има за цел да ограничи световното стопляне до най-много 2 градуса по Целзий по отношение на прединдустриалната ера, сподели министърът на околната среда на Коста Рика Карлос Мануел Родригес.
Франс прес показва, че с цел да има вяра да бъде реализирана идеалната цел на интернационалния контракт, подписан във френската столица през 2015 година (ограничаване на стоплянето на планетата до 1,5 градуса по Целзий), излъчванията на въглероден диоксид би трябвало да бъдат намалявани с 7,6% годишно от 2020 до 2030 година Това би изисквало невиждана промяна на международната стопанска система.
Вместо това обаче парниковите излъчвания не престават да се усилват.
При сегашните темпове междинната температура на Земята може да се увеличи до края на века с 4 до 5 градуса по Целзий по отношение на прединдустриалната ера. И даже към 200-те страни, подписали Парижкото съглашение, да изпълнят своите задължения - световното стопляне може да надвиши 3 градуса.
Засега почти 80 страни дадоха обещание да покачат своите климатични цели следващата година, само че на тях се пада дял от едвам към една десета от международните излъчвания, отбелязва Франс прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР