Конференция за газовата диверсификация в България се проведе днес в

...
Конференция за газовата диверсификация в България се проведе днес в
Коментари Харесай

Гроздан Караджов и Димитър Бечев за диверсификацията на доставките на газ

Конференция за газовата диверсификация в България се организира през днешния ден в София. На нея беше изказано мнение, че възможностите пред бъдещия газов хъб „ Балкан” не са огромни.
„ Балкански поток ”: Съоръжението за транспорт на газ ще премине през 11 области у нас (ОБЗОР) Първите 11 километра от трасето към този момент са факт
За да се приказва за хъб би трябвало да имаме или личен рандеман, или тир източника на газ, връзки с всички прилежащи страни и място, в което да го съхраняваме, разяснява Караджов.

По думите му не е ясно каква ще е икономическата изгода от този план, а казусът е, че сега няма пазар на природен газ – всичко е държавно и монополизирано.

Според специалиста изгодата от газов хъб „ Балкан” ще е стартира да се работи в посока основаване на пазар и борса у нас.

И съгласно Димитър Бечев вярната посока е в либерализацията на пазара, по която се работи, само че постепенно.

Според него на хората в България не е пояснен риска от построяването на газов хъб „ Балкан”, който се поема посредством държавния бюджет.
Теменужка Петкова: Очаква се интерконекторът сред България и Гърция да е подготвен до 2020 година Следващата седмица се чака да стартират дейностите по построяването му
Интерконекторът с Гърция може би ще раздвижи пазара и това ще е от изгода за потребителя, разяснява още Дечев.

Вижте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР