Конференция на тема Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия

...
Конференция на тема Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия
Коментари Харесай

София - домакин на форум за иновациите в отбраната

Конференция на тематика „ Нарастващи потребности от поддръжка на отбранителната промишленост и благоприятни условия за нововъведения “ ще се организира през днешния ден в зала „ Джон Атанасов “ на София Тех Парк. Този конгрес е първото събитие от календара за отбелязване на 20-ата годишнина от присъединението на България към НАТО и ще бъде открит от заместител министър-председателя и министър на външните работи на Република България Мария Габриел.


Организатори на конференцията са Министерството на защитата, взаимно с Министерството на нововъведенията и растежа и Министерството на стопанската система и промишлеността. Целта е да бъдат разпространявани самодейностите и плановете на Европейски Съюз и НАТО в региона на защитата. Във фокуса на полемиките ще бъдат въпроси за бъдещето на отбранителните промишлености в Европа, както и тематики, свързани с нововъведенията в защитата и опциите за увеличение и модернизиране на индустриалните мощности на отбранително-технологичната и индустриална база (DTIB). Ще бъде споделен опит от присъединяване на представители на българската промишленост в начинания и планове на Европейски Съюз и НАТО.

В конференцията ще вземат участие ръководителят на Комисията по защита на Народното събрание Христо Гаджев, министърът на защитата Тодор Тагарев, министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, министърът на образованието и науката Галин Цоков, заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев, заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова и заместник-министърът на нововъведенията и растежа Георги Ангелов. За присъединяване във форума са се записали над 250 участници от българската отбранителна промишленост, научни организации, държавната администрация и Българската войска.

Конференцията ще се организира в две сесии, отдадени на укрепването на европейската отбранителна промишленост в новия геополитически подтекст и на науката, нововъведенията и нововъзникващите технологии за развиване на отбранителната промишленост. Модератор на полемиките ще бъде доцент доктор Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата. В тях ще вземат участие генералният шеф на Главна дирекция „ Отбранителна промишленост и космос “ на Европейската комисия Тимо Песонен, помощник-генералният секретар на НАТО по нововъведенията, хибридните и кибер провокациите Дейвид ван Вийл, шефът по ръководство на виталния цикъл на Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване Алън Маклауд и шефът по технологиите на Агенцията на НАТО за връзки и информация Антонио Калдерон.

В рамките на форума представителите на българската отбранителна промишленост ще имат опция да срещнат участниците със своите индустриални и софтуерни благоприятни условия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР