Конфекция или шит по мярка костюм от най-скъпа марка? Каква

...
Конфекция или шит по мярка костюм от най-скъпа марка? Каква
Коментари Харесай

С кой цвят на костюма се печелят избори

Конфекция или шит по размер костюм от най-скъпа марка? Каква роля играе облеклото на политиците в предизборната битка? И какви препоръки дават на Ангела Меркел стилните дизайнери.

За един човек не трябва да се съди по облеклата му. Но важи ли това и за политиците? Дали по тях не бихме могли да разпознаем кой ще е бъдещият началник на кабинета? Облеклото, във всеки случай, явно влияе на подсъзнанието на гласоподавателите.

Бляскава първа дама: Зашеметяващите рокли на Мелания Тръмп (СНИМКИ)

Твърди се, че през 1960 година Джон Кенеди е спечелил борбата за Белия дом в това число и заради това, че имал прелестен безоблачен тен на лицето и отморен тип, до момента в който претендентът на републиканците Ричард Никсън изглеждал бледен и болен след прекарания от него престой в болница.

Професорката от университета „ Станфорд " Дебора Роуд твърди, че политиците с прелестно лъчение и добър външен тип получават повече гласове от останалите претенденти.

Чаровно държание и изискано облекло

Положителна роля пред гласоподавателите играят също младежкият сексапил, спретнатите костюми, класическите вратовръзки в алено или синьо, до момента в който брадите, да вземем за пример, са табу за тези, които желаят да бъдат определени.

През 1980-те години в Съединени американски щати беше известен изразът: „ Обличай се за специалността, която би желал да имаш, а не за онази, която упражняваш ". Успешните бизнес-дами от оня интервал носеха мъжки на тип костюми, неведнъж с подплънки на раменете.

Според Роб Янг, разгласил през 2011 година книга, отдадена на модата в политиката, дамите от властта сортират облеклото си според от това, което желаят да изразят с него: т.е. дали се стремят към властта или желаят да я задържат.

Епохата на плетените жилетки и маратонките

Ясно обръщение към гласоподавателите насочва през 1982 година и Йошка Фишер - благодарение на облеклото. Политикът от младата тогава Зелена партия, бореща се против закостенелите структури в обществото, поставя клетвата си като народен представител в Бундестага, облечен в небрежни джинси и бели маратонки. По това време в немския парламент има неписан закон за това по какъв начин би трябвало да наподобява един народен представител: с черен костюм и бяла риза с вратовръзка.

През 1990, когато Хелмут Кол води прословутите си диалози за обединяването на Германия с тогавашния руски президент Михаил Горбачов в едно кавказко село, канцлерът е облечен с домашно плетена синя жилетка.

Снимка на посланика ни в Белгия разбуни обществените мрежи

Днес фамозната жилетка е експонат в музея за история на Германия в Бон.

Множество мнения пораждаха преди време и първокласните италиански костюми с марка „ Бриони ", с които се появяваше някогашният канцлер Герхард Шрьодер. След като Ангела Меркел пое властта през 2005 година в канцлерството настъпи доста по-голямо цветово разнообразие. Стандартното ѝ облекло се състои от костюм, състоящ се от черен панталон и сако с три копчета - шити по размер от хамбургската дизайнерка Бетина Шьонбах.

Какво издава облеклото на българските кандидат-президенти?

Външният тип на Меркел е бил коментиран доста пъти, а стилният хайлайф обича да си прави смешки във връзка безкрайните цветови вариации на другояче едни и същите по кройка сака. „ Тя би трябвало да не залага толкоз на цветовете, а да си откри някой, който да ѝ предложи по-добра кройка за панталоните ", означи присмехулно известният фешън дизайнер Карл Лагерфелд. Волфганг Йооп, обаче, разгласи през 2006, че Ангела Меркел е била музата, въодушевила го за есенно-зимната му сбирка, тъй като стилът ѝ бил „ въодушевяващ ".
 Еманюел и Брижит Макрон Доналд и Мелания Тръмп БГНЕС
Във всеки случай никой в Германия не би могъл да си показа, че Меркел или възможният ѝ правоприемник на канцлерския пост биха могли да изразходват 26.000 евро единствено за козметика, както направи френският президент Макрон.

Конфекция или костюми, шити по размер?

На въпрос на седмичникът „ Ди Цайт " към кандидат-канцлера на социалдемократите Мартин Шулц дали не го прекалява с евтините си костюми, с които излиза пред гласоподавателите, той отговори следното: „ Искам да си остана подобен, какъвто съм – с костюмите ми, които са конфекция, с познатата към този момент рамка за очила, с брадата ".

Дали качеството на костюмите на Шулц ще изиграе роля за изборния резултат, следва да забележим. Ангела Меркел към този момент е печелила на три пъти избори. Оказвал ли е външният ѝ тип въздействие над гласоподавателите? Няма научно проучване, правено по този въпрос. Една студия от 2010 година обаче твърди, че колкото повече информациите за кандидатката се концентрират над нейния външен тип, толкоз по-силно спада утвърждението на гласоподавателите към нея.

Култови фотоси на актуалните политици: Усмивки, обятия, магнолии и... един кон (СНИМКИ)

При това не играело роля дали медийните информации са позитивни, неутрални или негативни. Във всеки случай гласоподавателите се изпълвали с убеждението, че кандидатката не е задоволително самоуверена, нито задоволително квалифицирана. По отношение на мъжете-политици, този фактор не играел толкоз основна роля.
 Снимка на посланика ни в Белгия Снимка на посланика ни в Белгия разбуни обществените мрежи / http://www.mfa.bg
На изборите в Германия на 24 септември има три дами - от общо шестима претенденти за канцлерския пост. На тези дами евентуално ще им се наложи да се замислят за това какво въздействие над гласоподавателите биха могли да упражнят с облеклото си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР