Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подкрепи вдигането на

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подкрепи вдигането на
Коментари Харесай

КРИБ подкрепи вдигането на блокадите в писмо до премиера

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България поддържа повдигането на блокадите в София, което бе подхванато в ранните часове на днешния ден.

В писмо до премиера Борисов от КРИБ благодарят за бързата реакция, откакто на 4 август са писали до вицепремиера Томислав Дончев, до здравния и до обществения министър. Тогава районните организации на КРИБ в страната настояха за ред, независимост на напредване и обезпечаване на естествен бизнес трафик, което да подсигурява естествена стопанска активност.

Блокадите на основни пътни артерии, свързващи значими търговски зони или обитаеми места, оказват прекомерно отрицателно въздействие върху естественото действие, доставяне и комерсиална активност на фирмите и в допълнение утежняват усложнената икономическа конюнктура, подбудена от пандемията COVID-19, считат от КРИБ.

В тази връзка клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за осъществяване на митинги на тъкмо избрани места, подобаващи за задачата, и за съблюдаване на строги противоепидемични ограничения като се оказва надзор върху осъществяването на заповедта.

Естествено неотменимо право на българските жители е правото на митинг, само че той може и би трябвало да е в границите на закона, без да нарушава правата на останалите жители и опцията да реализират своите стопански и други действия, се споделя още в писмото.

Считаме, че също така по този метод ще бъде обезпечено и осъществяването на Тристранното съглашение, което КРИБ подписа дружно с държавното управление и синдикатите, и чийто небосвод е приключването на мандата на това държавно управление, приключва писмото до премиера Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР