Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ благодарствено

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ благодарствено
Коментари Харесай

КРИБ изпрати Владислав Горанов с благодарствено писмо

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ благодарствено изпрати писмо до Владислав Горанов, който от през днешния ден към този момент не е финансов министър.

"Като представители на най-голямата работодателска и бизнес организация в България, ние оценяваме извънредно високо Вашия главен принос за гарантиране на финансовата непоклатимост и сигурност в страната и за възстановяване на бизнес средата през годините ", се споделя в писмото.

Ръководената от Кирил Домусчиев работодателска организация акцентира, че Владислав Горанов е поддържал консервативна финансова политика, уравновесени бюджети, само че в същото време е имало нарастване на минималните пенсии, на минималната работна заплата, на учителските заплати.

КРИБ са удовлетворени и от поддръжката на Горанов за приемането на пакета от ограничения, ориентирани към облекчение на отрицателните последици от изключителната конюнктура през последните месеци върху бизнеса и стопанската система на страната.

Бившият финансов министър е поздравен и за основната роля за присъединението на България към валутно-обменния механизъм ERM II.

Владислав Горанов няма да се върне и на депутатската банка. Той е подал оставката си като депутат, откакто се раздели и с поста си в изпълнителната власт.

Официалният претекст за отстраняването на Горанов е, тъй като министър председателят Бойко Борисов "не можел да си отговори на въпроса за какво контролът върху Комисията по хазарта 5 години е бил занижен. "

На поста го наследява Кирил Ананиев. "Връщам се в къщата, от която стартира моят трудов стаж с огромно наслаждение. На 1 септември 1980 година постъпих като преди малко приключил студент. През годините натрупах много опит и ще мога да оказа помощ на сътрудниците, съобщи по-рано Ананиев, който до момента бе в ролята на министър на опазването на здравето.

"Предстои съществено привършване на бюджета в изискванията на ковид. Няма да е елементарно. Приходите са много по-малко от плануваните. Имаме работа по проектобюджета за 2021 година Там също приходите няма да бъдат в този размер, в който бяха създадени първични ", разяснява новият финансов министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР