Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) застана зад

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) застана зад
Коментари Харесай

КРИБ подкрепя идеята горенето на отпадъци да стане престъпление

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) застана зад концепцията на ръководещите да бъде инкриминирано горенето на боклуци, като част от ограниченията против замърсяването на въздуха.

Често срещана процедура е да бъдат употребявани за отопление излезли от приложимост гуми, отработени масла, боклуци от текстил и други елементарно запалими материали. Това обаче е развой, при който във въздуха, който дишаме се отделят нездравословни излъчвания, които са канцерогенни.

Ето за какво ръководещите от ГЕРБ оферират нерегламентираното изгаряне на такива боклуци да бъде закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс, а освен административно нарушаване.

„ Ще подкрепим такава мярка. Твърдото гориво, в частта горене на боклуци, е закононарушение. Кога ще бъде инкриминирано, беше въпрос на време. Според нас трябваше да стане доста по-отдавна. Това е закононарушение, което го няма на никое място по света “, безапелационен е изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов, написа Дарик.

Той напомни, че мръсният въздух е проблем и за бизнеса. „ Да вземем едно фармацефтично дружество. Там въздухът би трябвало да бъде кристално чист “, даде за образец Иванов. „ В София има доста предприятия, в които работят хора. Представете си какво се случва на работните им места “, акцентира още той.

От КРИБ показват и поддръжка към обсъжданата опция за завишаване на налозите за колите, които замърсяват в най-голяма степен околната среда. „ Основно предписание в отбраната на околната среда е „ замърсителят заплаща “, аргументира се Евгений Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР