Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ се обръща

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ се обръща
Коментари Харесай

КРИБ иска промяна в Закона за извънредното положение

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ се обръща към управлението на парламентарната комисия по правни въпроси с искане за смяна в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, в частта за поддръжката от страна на страната в съответствие 60/40. Това е записано в писмо на управление на КРИБ, оповестено на интернет страницата на работодателската организация.

От КРИБ оферират три разновидността на изменение на параграф на Преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, които ще спомогнат за обезвреждане на отрицателното въздействие на тази мярка върху активността на компаниите, което, съгласно организацията, в този момент е налице.

Предлага се опазване на съотношението 60/40, като страната поеме освен част от възнаграждението на служащите и чиновниците, само че и осигурителните вноски в същото съответствие. Мотив за това предложение е, че по този начин ще има опазване на разполагаемия приход на служащите и чиновниците и на работодателя. Същевременно тази интервенция ще подсигурява приходната част на Национален осигурителен институт от осигуровки. От своя страна страната ще получи обезпечено заплащане на осигурителните вноски, които непосредствено ще постъпват от бюджета в Национален осигурителен институт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР