Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепи идеята

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепи идеята
Коментари Харесай

КРИБ подкрепи създаването на „Държавна петролна компания“

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поддържа концепцията на финансовото министерство да бъде основана „ Държавна петролна компания “ под шапката на Министерството на стопанската система. В претекстовете към предлагането си Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва показва, че новото държавно сдружение ще извършва функционалностите на държавен запас за предпазване и възобновяване на запасите на петролни енергийни артикули.

В същото време, в случай че компанията бъде основана, тя ще би трябвало в границите на една година да построи мрежа от държавни бензиностанции „ с оглед възстановяване на конкуренцията на пазара и обезпечаване на оптимално ниски цени за жителите и бизнеса “.

От КРИБ в този момент показват, че поддържат частта от предлагането на Министерството на финансите, което планува лицензираните складодържатели най-сетне да бъдат задължени да позволяват без право на отвод други инвеститори да употребяват данъчните им хранилища за предпазване на горива.

„ Ние намираме, че основаването на такава конструкция безспорно ще усъвършенства конкуренцията на пазара и ще способства за обезпечаване на оптимално ниски цени за жителите и бизнеса “, се споделя в позицията на КРИБ. Там се показва още, че „ гаранция за постигането на тази цел е предвиждането лицензираните складодържатели да не могат да отхвърлят съхранението на горива на други инвеститори, както и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други инвеститори “.

Друг позитивен детайл в предлагането е, че държавната петролна компания ще извършва и всички функционалности на държавния запас за предпазване и възобновяване на запасите на петролни и енергийни артикули, написа в писмото на работодателската организация.

Това съответствува и с позицията на Комисия за защита на конкуренцията по отношение на складовите бази, написа още там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР