Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) благодари на

...
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) благодари на
Коментари Харесай

Вълканов: Държавата да плати и осигуровките

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) благодари на държавното управление за икономическите ограничения, които подхваща в помощ на бизнеса. Но едрият бизнес няма толкоз потребност от тази помощ по схемата 60:40, колкото дребните предприятия и заводи. В тази връзка предложихме с изключение на 60% от възнаграждението страната да заплаща и осигуровките. Така ще спасим не огромния, само че дребния бизнес. Иначе ограниченията на държавното управление дотук са доста положителни и ние сме удовлетворени, просто желаеме още напълно малко, съобщи пред Нова телевизия проф. Николай Вълканов, заместник-председател на КРИБ.

"Второто нещо, за което настояваме от КРИБ, е да не се стига до фирмена задлъжнялост, т.е. не би трябвало да се позволява да има отговорности сред компаниите. Така че дано Законът в тази част да бъде поправен. Г-н Кирил Домусчиев държи доста на тези две неща да се случат – поемането на осигуровките от страната и избягването на фирмената задлъжнялост'', добави проф. Вълканов.

Зам.-председателят на КРИБ прикани работодателите, които не съумяват да устоят да заплащат високи заплати, да ги понижат, само че най-малко да не редуцират личния състав си.

"България постоянно е била страната в Европейски Съюз с най-малкия външен дълг, само че сега се постанова той да бъде повишен. Дали ще е с пет или 10 милиарда няма значение, това са малко пари. Кризата ще мине, а науката върви напред и аз съм сигурен, че ще бъде измислено лекарство или ваксина против този вирус. Да, на всички ще ни бъде мъчно по-късно, само че ще работим, с цел да се възстановим. За задачата би трябвало да сме единни и да си помагаме'', сподели още той.

Проф. Николай Вълканов съобщи, че в минната промишленост работят към 25 000 души, само че никой няма да бъде съкращаван, нито ще бъдат намалявани заплатите.

"България разполага с две доста хубави неща – положителната данъчна политика и положителната банкова система'', добави в умозаключение зам.-председател ят на КРИБ.

"Минната промишленост е извънредно сериозна в България. Тя образува към 5-6% от Брутният вътрешен продукт на страната. Над 25 000 са служащите у нас. Няма да съкратим нито един. Цените на металите обаче са доста ниски сега. Правим нещо извънредно значимо - когато цените са положителни, влагаме доста, без да усилваме работната ръка, усилваме производството. За това през днешния ден устояваме ", изясни Николай Вълканов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР