Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), КТ Подкрепа и

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), КТ Подкрепа и
Коментари Харесай

Синдикатите внасят колективна жалба срещу България до Съвета на Европа

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ), КТ " Подкрепа " и Европейската конфедерация на профсъюзите ще внесат групова тъжба до Съвета на Европа против България. Те считат, че е нарушено правото на групово договаряне на държавните чиновници . Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров при представянето на годишния отчет на синдиката за нарушение на трудовите права, представен от БНР.

" Хората стартират да си търсят правата все по-активно. Това е нашата мощна упоритост - да продължаваме да го вършим, тъй че всеки един да недоволства, когато му нарушават правата, и да търси с кого да ги отбрани. Ако синдикатите не могат, в случай че няма синдикати, има контролни органи, има други благоприятни условия, само че нетърпимостта към нарушаването на правата е другата ни цел ", заяви той.

Сред нередностите, посочени в отчета, са също работа без трудови контракти и т енденция на повишаване на неизплатените заплати . Документът ще бъде разискван от парламентарната обществена комисия.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР