Конфедерацията на европейския бейзбол (СЕВ) отмени всички континентални клубни турнири

...
Конфедерацията на европейския бейзбол (СЕВ) отмени всички континентални клубни турнири
Коментари Харесай

СЕВ отмени европейските клубни турнири

Конфедерацията на европейския бейзбол (СЕВ) анулира всички континентални клубни шампионати през 2020 година По стратегия през юни трябваше да се проведат общо шест съревнования, само че никоя от тях няма да се състои:

- за Купата на първенците в Острава (Чех, 2-6.VI);
- за Купата на СЕВ в Сенар (Фр, 2-6.VI);
- за Купата на федерациите в Брасхат (Бел, 15-20.VI);

както и три квалификации за третия по мощ шампионат, една от които в България:

- в Сант Бой (Исп, 16-21.VI);
- в Любляна (Слвн, 16-21.VI);
- в Благоевград (15-20.VI).

" Изпълнителният комитет взе решението след съвещания с локалните организационни комитети и националните федерации и с мисълта, че здравето на спортистите, съдиите и всички членове на европейската бейзболна и софтболна общественост би трябвало да бъде сложено над всичко друго ", написаха от СЕВ в формалното си известие.

Отмяната на евротурнирите касае два български тима. Шампионът София Блус трябваше да играе в квалификацията за Купата на федерациите в Любляна, а финалистът за Купата на България Атлетик (София) трябваше да семейства пресявката в Благоевград.

Относно другите интернационалните бейзболни шампионати на Стария континент през лятото на 2020 година, към този момент СЕВ остава в изчакваща позиция. През юли и август има планувани общо 10 квалификации и европейски шампионати за национални тимове в разнообразни възрастови групи. Сред тях е и Евро '20 за мъже в Дивизия С в Благоевград (28 юли-1 август) .

" СЕВ следи доста деликатно обстановката дружно със международната конфедерация WBSC и към този момент не е взела решение – показва европейската централа. – Изпълнителният комитет ще заседава още веднъж в идващите седмици, с цел да прегледа нуждата от възможното отсрочване или анулация на още шампионати. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР