Конфедерацията на българския туристически бизнес с писмо до премиера Кирил

...
Конфедерацията на българския туристически бизнес с писмо до премиера Кирил
Коментари Харесай

От туризма и заведенията към Кирил Петков: Не наказвайте тези, които спазват правилата

Конфедерацията на българския туристически бизнес с писмо до премиера Кирил Петков и Министерски съвет. Те молят: Не наказвайте тези, които съблюдават разпоредбите.

КБТБ показва своето съществено обезпокоени във връзка с следващите ограничения за битка с COVID-19, които още веднъж удрят главно туризма и сектора на заведенията.

От през днешния ден в София, а и в други по-малки градове, са в действие ограничавания на работното време до 22 часа и на потенциала до 50%. Това на процедура затваря нощните заведения и лимитира работата на всички останали.

В същото време този бранш не може да се възползва от прокламираните ограничения за поддръжка, защото от една страна не е публично затворен със заповед, а от друга заложените критерии са неизпълними.

Българският туризъм мина през извънредно тежки близо 3 години, през които се случиха и голям брой банкрути и доста хора изгубиха препитанието си. Заради непрекъснатата неустановеност браншът стана извънредно неатрактивен и се следи отлив на над 35% от заетите във към момента работещите заведения.

Обръщаме се към вас с зов да преосмислите отношението си към българския туризъм, който е сериозна част от българската стопанска система.

Мерките със затваряне единствено на заведения явно не работят. Освен това, след въвеждането на „ зеления документ “, там са имунизирани над 80% от чиновниците. И не е редно да наказвате първо тези, които съблюдават разпоредбите. До през днешния ден работехме 100% със зелен документ (ваксинирани, преболедували и с бърз антигени тест) за личен състав и гости. Това бяха изискванията и те бяха спазени.

Чуйте гласа на бизнеса и взаимно с него разработете работещи ограничения, които да имат както здравен, по този начин и стопански резултат.

Защото това, което се случва сега явно не лимитира разпространяването на заболяването, само че обрича бизнесмените на банкрут и оставя техните чиновници без работа.

Членове на КБТБ са Българска Туристическа Камара, Български Туристически Съюз, Българско Конгресно Бюро, Националния Борд по Туризъм, Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти, Сдружението на заведенията в България, Българската асоциация на заведенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР