Конфедерация на труда Подкрепа“ излезе с отворено писмо към премиера

...
Конфедерация на труда Подкрепа“ излезе с отворено писмо към премиера
Коментари Харесай

“Подкрепа“ зове държавата да спре пътуванията на български гастарбайтери от и на Запад


Конфедерация на труда „ Подкрепа “ излезе с отворено писмо към премиера Бойко Борисов поради продължаващите пътувания на български служащи от и към Западна Европа, съобщи БНР. Синдикатът упорства страната ни да не разрешава да се основат условия за повторна вълна на болестта посредством това непрекъснато придвижване на хора.

Копие от отвореното писмо е изпратено и до здравният министър Кирил Ананиев и обществения министър Деница Сачева.

Синдикалистите приканват България да не отстъпва от наложените здравни ограничавания.

За да има с какво да оцеляват тук, на българските жители би трябвало да им се подсигурява най-малък витален приход до края на рестриктивните мерки, пишат от " Подкрепа ".

Другото искане на синдиката е българското държавно управление да упорства пред държавите, които желаят да се възползват от евтиния труд на българските жители, да бъдат задължени да се грижат за икономическото и здравно състояние на нашите съграждани.

Заминаващите български  служащи би трябвало да бъдат известени авансово, че няма да бъдат позволени назад в страната ни, до момента в който не отмине рецесията.

От " Подкрепа " акцентират, че една от аргументите за нахлуване и разпространяване на болестта в България са точно завърналите се в родината си стотици хиляди българи.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР