Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) иска законодателни

...
Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) иска законодателни
Коментари Харесай

КРИБ иска по-строги мерки срещу киберрекета

Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) желае законодателни промени за по-строги ограничения против киберрекета. Работодателска организация провежда кръгла маса за промени в законодателството против киберрекета.

" Киберрекетът е една от огромните закани пред бизнеса и е належащо законодателство, което да ни защищава. То би трябвало да бъде по-стриктно и съществено, тъй че хакерите да имат спирачка пред активността си ", сподели зам-председателят на КРИБ и основен изпълнителен шеф на " Сименс България " Боряна Манолова пред Нова тв, която е благосъстоятелност на ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Манолова акцентира, че в международен мащаб " Сименс” към този момент е предложила така наречен Харта на доверието, която доста интернационалните компании са подписали.

" Смятаме, че би трябвало да се обединят напъните в България, само че освен на бизнеса, а и на изпълнителната и законодателната власт. Киберрекетът е една от огромните закани за бизнеса освен в България, само че и в международен мащаб. Никой не е застрахован. Затова бизнесът влага доста в киберсигурност ", добави тя.

Тя разяснява и предстоящото решение на „ Фолксваген” къде да нарежда завода си на Балканите. Компанията избира сред Турция и България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР