Кондиционният треньор в Лудогорец Иван Диас Инфантес направи интересно признание

...
Кондиционният треньор в Лудогорец Иван Диас Инфантес направи интересно признание
Коментари Харесай

Испанският спец в Разград: Домусчиев иска Лудогорец да тича като Атлетико

Кондиционният треньор в Лудогорец Иван Диас Инфантес направи забавно самопризнание в изявление за испанския всекидневник „ АС”. Испанският експерт призна, че в последните кръгове на Първа лига през предишния сезон съществено се тормозил, че 8-ата купа няма да стане факт, до момента в който в това време към момента работи по поставената му от притежателя Кирил Домусчиев цел да накара футболистите на „ орлите” да „ тичат като Атлетико Мадрид”.

Именно при „ дюшекчиите” беше предходната месторабота на Иван Диас, където той беше асистент на небезизвестния фитнес треньор Оскар Ортега. Пред „ АС” кондиционният познавач на Лудогорец описа за сложния сезон 2018/2019, който родният първенец изпрати, и хвърли повече светлина върху претекстовете да се впусне в непознато предизвикателство.

„ Беше сложна акция, имахме своите светли и тъмни мигове, само че въпреки всичко направихме тима първенец за 8-а поредна година”, разяснява Диас. „ Отидох там по три аргументи: професионална, тъй като не е същото да си помощник и първи кондиционен треньор, икономическа, защото по-голямата отговорност носи повече доходи, а също и пробна.”

„ С Атлетико към този момент бях завоюва Суперкупата на Испания, Лига Европа и играх два финала в Шампионската лига, което не беше напълно неприятно. В Лудогорец равенствата и изключително провалите не се одобряват. Това е клубът с най-голяма икономическа мощност в България, по тази причина не можеш да оставиш и най-дребния подробност на произвола на ориста. Тук не схващат какво е неуспех, тъй като не са привикнали да се провалят.”

Интересен за „ АС” се стори фактът, че в първата от трите си години при Лудогорец Иван Диас трябваше да работи с четирима разнообразни треньори – Димитър Димитров, Пауло Аутуори и Антони Здравков и Стойчо Стоев. В момента той още веднъж е част от щаба на последния. „ Подобни неща включват промени в методологията. Към края на сезона се изнервих, тъй като имахме преимущество от 8 точки, а в последните ни 15 мача го сведохме до 6. Опитните играчи обаче ме успокояваха: „ Не се тревожи, Иван, ще спечелим лигата на 99,99 %.” Изгризах си ноктите, само че в последна сметка те излязоха прави.”

Диас не се поколеба да окачестви Лудогорец като „ Реал Мадрид и Барселона на България”, въпреки притежателят Кирил Домусчиев да желае неговия отбор в игрово отношение да се приближава до Атлетико. „ Те ме привлякоха с тази цел и непрекъснато ме питат дали упражняваме като Атлетико. Те постоянно ме питат: „ Не носят ли нашите играчи същия заряд като тези на Атлетико?” Всичко опира до процеса на акомодация, само че огледалото, в което Лудогорец се оглежда, е Атлетико Мадрид”, заключи експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР