Кончината на твореца, популярен с романите си Пътят, Няма място

...
Кончината на твореца, популярен с романите си Пътят, Няма място
Коментари Харесай

Почина един от най-големите носители на ”Пулицър” frognews.bg

Кончината на създателя, известен с романите си " Пътят ", " Няма място за старите кучета ", " Кървав меридиан ", е настъпила в дома му в Санта Фе, щата Ню Мексико, във вторник, 13 юни.

 

Нихилистичните и от време на време брутални разкази на Маккарти за американската граница му носят награди, кино акомодации и безсънни нощи за читателите.

 

Маккарти е може би най-големият американски публицист след Ърнест Хемингуей или Уилям Фокнър, написа Ройтерс.

 

Не толкоз прочут в първите към 60 години от живота си, възторжени мнения за романа " Всички красиви коне " от 1992 година - първият от " Трилогията за границата ", трансформират това.

 

Произведението се трансформира в бестселър на в. " Ню Йорк таймс " и от него са продадени в 190 000 копия с твърди корици единствено в първите шест месеца след публикуването му.

 

През 2005 година Маккарти разгласява романа " Няма място за старите кучета ", който по-късно е приспособен за огромния екран. Филмът на братята Коен, в който основната роля се извършва от Хавиер Бардем, е отличен с премия " Оскар ".

 

За романа си " Пътят " от 2006 година писателят печели премията " Пулицър ".

 

Маккарти в никакъв случай не е бил забелязван на аления килим. Той пази персоналния си живот в загадка и извънредно рядко дава изявленията. Творецът обаче направи изключение за Опра Уинфри през 2007 година " Не мисля, че (интервютата) са потребни... Ако отделяш доста време за това да мислиш по какъв начин да напишеш книга, евентуално не би трябвало да мислиш за това, а да го направиш ", сподели тогава той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР