Кончата Феръл, която изигра икономката Бърта в „Двама мъже и

...
Кончата Феръл, която изигра икономката Бърта в „Двама мъже и
Коментари Харесай

Почина Кончата Феръл – Бърта от „Двама мъже и половина“ си отиде на 77

Кончата Феръл, която изигра икономката Бърта в „ Двама мъже и половина “, е умряла във вторник, 13 октомври, в Шърман Оукс, Калифорния , удостовери представител на Warner Bros. пред Variety.

„ Натъжаваме се от загубата на Кончата Феръл и сме признателни за годините, през които тя ни разсмиваше като Бърта, която ще продължи да живее постоянно “, оповестиха в Twitter Warner Bros., студиото зад „ Двама мъже и половина “.

 Кончата Феръл Двама мъже и половина Getty

Феръл беше приета в болница през май и прекара повече от четири седмици в интензивното поделение , където в един миг тя претърпя сърдечен арест. Актрисата беше преместена в център за дълготрайно лекуване, където е била на респиратор и диализа.

Кончата Феръл e най-известна с ролята си на Бърта от всичките 12 сезона на „ Двама мъже и половина “ , за което тя получи две номинации за премията Primetime Emmy (през 2005 и 2007 г.) за изключителна поддържаща актриса в комедиен сериал. Тя играе във всички 212 епизода от 2003 до 2015 година.

В изявление през 2014 актрисата споделя за ролята си, която в началото е написана за жена от Източна Европа, само че Феръл сменя националността ѝ. „ Определено бях остаряло хипи, бях политическо хипи “, споделя тя.

A post shared by (@warnerbrostv) on Oct 13, 2020 at 1:36pm PDT
 image2_16x9.png Хороскопът за ОКТОМВРИ: основен месец, който носи шанс и положителни благоприятни условия На фокус
Родена в Чарлстън, тя приключва университета Маршал , където прави първото си зрелище на сцената в сатирична комедия. Извън учебно заведение Феръл търси кариера в театъра и дебютира през 1973 година като член на театралната компания „ Кръгът на площада “ в “Hot L Baltimore”. За идната си роля като Гертруд Блум в „ Морско конче “ тя печели три влиятелни театрални награди за най-хубава актриса.

Преминавайки към киното, тя се появява във филмовата акомодация на “Hot L Baltimore”. През 1992 година Феръл получава първата си номинация за премията „ Еми “ за ролята на юрист Сюзън Блум в “L.A. Law”.

A post shared by (@dvaipomuskarcasrb) on Oct 13, 2020 at 2:07pm PDT

Наскоро тя влезе ролята на Шърли в епизод от сериала на Netflix “The Ranch”. Другите ѝ телевизионни функции включват „ Бъфи, килърката на вампири “, „ Тийн ангел “, „ Матлок “, „ Приятели “, а измежду функциите ѝ на огромния екран са филмите „ Едуард ножиците “, „ Ерин Брокович “, „ Телевизионна мрежа “, „ Престъпление и наказване в предградията “, „ Истински романс “.

Неин брачен партньор е звуковият режисьор Арнолд Андерсън, с който имат една дъшеря и две внучки.

on Oct 13, 2020 at 11:50pm PDT
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР