Конър Макгрегър е, а и винаги ще бъде величина в

...
Конър Макгрегър е, а и винаги ще бъде величина в
Коментари Харесай

Единственият минус: Някой от двамата ще загуби

Конър Макгрегър е, а и постоянно ще бъде големина в смесените бойни изкуства. Независимо дали го снимат от всички вероятни гледни точки в правосъдната зала или се пробват да извадят кадър с негово наличие в стриптийз клуб, с чаша в ръка, ирландецът се трансформира за релативно малко време в същинско събитие в света на ММА.

 Снимка 374122
Източник:

Сега името му още веднъж се спряга високочестотно, този път поради завръщането му в осмоъгълника след дълготрайно неявяване. Не против кого да е, а в спор за пояса с настоящия първенец в лека категория Хабиб Нурмагомедов.

Двамата ще се изправят един против различен в " Т-Mobile Arena " в Лас Вегас, на 06.10. Това беше огромната вест от следващата конференция, във връзка 25-ата годишнина на UFC, на която персонално президентът на организацията Дейна Уайт разясни и кои ще са огромните мачове в окатгона до края на годината.

Изненадата, огромната вест, бе непокътната за последно, като Уайт даже се извини на известен в тези среди публицист, попитал го минути преди този момент за какво главният мач в Лас Вегас през октомври няма известни противници.



Конър Макгрегър се завръща . Хабиб Нурмагомедов го чака . Двамата към този момент имат своята " история ", предшестваща борбата посред им. Напрежението, спекулациите, появяващите се от време на време дребни " подсказки " за срещата сътвориха нужното очакване и привлякоха вниманието на аудиторията дотам, че Уайт и UFC да си разрешат да му слагат етикета " конфликтът на годината ". Стигна се даже още по-далеч, като мачът бе разгласен за " най-великият в историята " на ММА .

Едно е ясно - всички предпоставки за една огромна борба са налични. Има я закачката, след абсурда сред Хабиб и дясната ръка на Макгрегър - Артьом Лобов и последвалата вандалска изцепка на Конър, с хвърленото доли по рейса с участниците в тогавашната церемония вечер.



Обидите валят като из ведро, само че в този прогресивно разрастващ се развой се виждат и големите разлики сред двамата бойци. От чисто кардинална, философска, психическа позиция.

Конър е ексцентрик . Непоправим. Неповторим, по повод говоренето и обиждането без ограничавания. 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Но и също толкоз безапелационен в осмоъгълника . Питайте Алдо. Питайте Еди Алварес. И който още пожелаете.

 Снимка 295292
Източник:

Унищожителен ляв , за чието задействане са му нужни едвам елементи от секундата. Невъобразими равнища на физическа подготовка и устойчивост, тренировки до пристъп. След които от щаба му го разсънват, подвигат го на крайници и той продължава. И отново, и отново, и отново. Боец без ясно обрисуван предел на деяние . Сякаш изобилен. Почти съвършен в размените в стойка.

Но искрено слаб на земя . И тук има няколко души, които можете да питате, с цел да ви го потвърдят. Включително и непретенциозни такива, като Чад Мендес. Които на няколко пъти бяха покрай това да задушат Прословутия.

 Снимка 294530
Източник:

За Нейт Диас даже и дума не може да става. Той освен стигна до победа в единия от мачовете си с Конър, само че и до през днешния ден е твърдо уверен, че е победител и в ответния конфликт. Заради това също толкоз прословуто неединодушно съдийско решение на UFC 202.

 Снимка 229603
Източник:

Какво имаме в другия ъгъл? Уникален, необикновен и може би уникален самбист и герой в UFC. 26 поредни победи . В професионалния ММА. Нито една загуба. Борещ се с мечки още на 8-годишна възраст, отгледан от " бащата на ММА в Дагестан " и негов биологичен подобен Абдулманап Нурмагомедов.



Хабиб е безспорната, тотална диаметралност на Конър . Смирен в успехите си (все още не знаем дали е подобен и при загубите), трениращ като животно, в дословния смисъл на думата - по планинските била през зимата, гол до кръста, носещ голям камък до върха на случайно определено нагорнище, трениращ с тази тежест там, на място, след което и занасящ я назад до стартовата точка. Без да я пуска нито за миг .

Прекарал детството си в надали не бойна подготовка, трениращ до неразбираемост в залата, наложително с по-възрастни и тежки съперници.

 Снимка 374136
Източник:

" В началото не разбирах какво тъкмо значат думите на моя татко. Юмруците обаче ги разбрах незабавно ", споделя самият Хабиб в известно видео.

Представете си защо става дума. За какъв нрав става дума. За какъв скотски, нямащ никаква връзка с цивилизацията, " армейски " метод става дума.

" Не се гордея със сина си. Нямам причина да го върша. Талантът му е даден от Господ. Той е задължен да го развива и да се преценява с него. Денят, в който реши, че знае и може всичко, ще е последният за него в спорта ", споделя бащата на първенеца в Ultimate Fighting Championship.

 Снимка 374138
Източник:

Стигаме и до слабостта в представянето на Нурмагомедов , макар че първоначално се твърди, че такава не е налична. Хабиб стартира постепенно мачовете си. По традиция. Не едва, само че постепенно . Не се тормози да понася удари, както се видя в мача му с Джонсън. Лоша работа... Защото Конър не е Майкъл Джонсън.

 Снимка 374118
Източник:

Дори в последната си борба - с Ал Якуинта - Хабиб реши да си играе с огъня. Да протака срещата, да умори противника си и да потвърди, че може да го надиграе последователно.

 Снимка 374120
Източник:

Честно? Не виждам по какъв начин нещо сходно ще се случи в дуела му с Конър. А точно това гласи заканата на Хабиб:

" Ще го мъча. Ще го превъзпитам. Ще го накарам да съжалява за всичко и едвам по-късно ще размажа физиономията му. Ще трансформира лицето му по подобен метод, че няма да има реванш. Няма да има против кого да се удрям идващия път, тъй като Макгрегър ще е неразпознаваем ", съобщи Нурмагомедов.

С конкурент като Конър Макгрегър обаче е мъчно да се реши дали ще го има моментът " по-късно " . Прекалено закъснение, игра с огъня и раздробяване на темпото могат да ти костват всичко.

 Снимка 374107
Източник:

Начинът, по който Нурмагомедов заобикаля ударите на противниците си не е в негова изгода против Макгрегър. Отдръпване на главата обратно, няма да му свърши работа. Дългите ръце и големият разтег на ирландеца още веднъж не биха били в интерес на дагестанеца. Репликите, от сорта на " Откажи се! ", " Титлата е моя, разбери " и така нататък, употребявани от него в предходните му мачове също няма по какъв начин да влязат в приложимост против ходещата говорилня от Кръмлин.

Каква е равносметката от всичко казано?

Хабиб може да завоюва на земя . Конър е великолепен в стойка . Мачмейкърите на UFC евентуално са удовлетворени от съвършено свършената работа. Две цялостни противоположности се изправят една против друга в Лас Вегас. Този път няма избавление. Няма оправдания. Няма хвърлени колички, няма съд и присъда. Има го осмоъгълника. И противника против теб. Лице в лице. Веднъж и вечно .

Големите разбори, точните или не напълно прогнози, обидите и празните приказки - всичко изчезва тогава, когато светнат прожекторите.

Единственият минус на този исторически конфликт, е че спечелилият може да бъде единствено един...

Публикация, споделена от Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) на Авг 3, 2018 в 1:06 PDT
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР