Конър Бетс, който уби сестра си и още 8 души

...
Конър Бетс, който уби сестра си и още 8 души
Коментари Харесай

ФБР обяснява стрелбата в Дейтън като акт на необяснимо засега насилие

Конър Бетс, който умъртви сестра си и още 8 души в американския град Дейтън, е бил захласнат от концепцията за принуждение и се е забавлявал с мисълта да извърши всеобщо ликвидиране, съобщи БГНЕС. Освен 9-те жертви, при нападението бяха ранени и 25 души.
Агентът от ФБР Тод Уикъръм сподели на конференция, че два дни след кървавото закононарушение, което приключи със гибелта на Бетс, към момента не е изцяло несъмнено какви са били претекстовете му и дали е имал съизвършител.
" Лицето е имало обсесия от идеологии на насилието ", споделиха от ФБР.
Според сътрудниците, няма никакви индикации, че 24-годишният Конър Бетс е бил стимулиран от расова или етническа ненавист, макар че 6 от 9-те убити са чернокожи. " Той е разучавал всеобщи стрелби и е изказвал предпочитание да извърши такава ", споделиха от ФБР.
Въпреки тези открития, проверяващите споделят, че към момента не знаят доста неща. " Искаме да разберем дали някой му е оказал помощ и кой е бил. Дали някой е знаел в по-големи детайлности за желанията му, както и за какво е решил да прибегне към тъкмо този вид нахлуване ", споделят от ФБР.
Бетс имал полуавтоматична карабина и специфичен пълнител, побиращ 100 патрона. Той носел маска и бронирана жилетка. Полицейският патрул, който го прострелял, съумял да го отстрани единствено 30 секунди, откакто килърът разкрил огън по хора пред нощно заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР