Комунистическото правителство на Куба заяви във вторник, че проучва възможността

...
Комунистическото правителство на Куба заяви във вторник, че проучва възможността
Коментари Харесай

Куба готви криптовалута като част от мерките за справяне с икономическата криза

Комунистическото държавно управление на Куба съобщи във вторник, че изследва опцията за потребление на криптовалута като част от поредност от ограничения за стимулиране на локалната стопанска система, която се намира в изискванията на задълбочаваща се рецесия в следствие и на засилените глобите от страна на Съединени американски щати, оповестяват Ройтерс и БНР.

Криптовалутите, които разрешава финансовите интервенции да се правят анонимно, се употребяват като инструмент за заобикаляне на финансовия надзор. Най-важният съдружник на Куба - Венецуела, вкара през предходната година своя криптовалута, която имаше за цел да се избегнат американските наказания и големия проблем с хиперинфлацията, макар че и до момента този план не се оказа доста успешен.

Неефективната държавна стопанска система на Куба е изправена пред рецесия заради внезапното понижение на помощта във Венецуела, по-ниския експорт и стягане на годното от десетилетия насам комерсиално ембарго на Съединени американски щати по време на сегашния президент Доналд Тръмп.

Новите ограничения, оповестени на кръгла маса по държавната телевизия от президента Мигел Диас-Канел и неговото държавно управление, ще покачат приходите за към една четвърт от популацията на страната и ще задълбочат пазарните промени в една от последните стопански системи от руски вид, които бяха стартирани от предходният президент на островната страна Раул Кастро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР