Комунистическият вожд на Северна Корея Ким Чен-ун е благодарил на

...
Комунистическият вожд на Северна Корея Ким Чен-ун е благодарил на
Коментари Харесай

Ким Чен-ун благодари за подкрепата на Китай за срещата му с Тръмп

Комунистическият водач на Северна Корея Ким Чен-ун е благодарил на китайския президент Си Цзинпин за поддръжката му за историческата среща през предходната седмица с американския президент Доналд Тръмп, оповестява формалната севернокорейска новинарска организация.

Ким е в Пекин на третото си посещаване в Китай тази година, наблягайки забележителното усъвършенстване в връзките сред комунистическите съседи.

 Оставаме зад социалистическа КНДР, даде обещание китайският водач пред Ким Чен-ун
Оставаме зад социалистическа КНДР, даде обещание китайският водач пред Ким Чен-ун

Двамата разискаха вероятностите за нуклеарно разоръжаване на полуострова

В информация на Корейската централна новинарска организация (KCNA) се показва, че Ким е изразил благодарността си пред Си по време на срещата им през вчерашния ден, по време на която Си " даде висока оценка и продължителни сърдечни поздравления " на Ким поради срещата.

KCNA добавя, че по време на прием, проведен от Си, Ким също по този начин коментирал, че Пхенян и Пекин виждат връзките им да се трансформират в " невиждани специфични връзки ".

На срещат с Тръмп в Сингапур, Ким даде обещание да работи за нуклеарно разоръжаване в подмяна на гаранции за сигурност от страна на Съединени американски щати. Съединени американски щати и Южна Корея анулираха огромно взаимно военно обучение, което беше планувано за август, като това се преглежда като огромна победа за Северна Корея и нейните основни съдружници - Китай и Русия.

 Ким Чен-ун е на посещаване в Пекин
Ким Чен-ун е на посещаване в Пекин

Обсъжда със Си Дзинпин обстановката на Корейския полуостров и срещата Тръмп-Ким

Китай притисна Северна Корея да предприеме стопански промени и предложи вероятностите за увеличени търговия и вложения, в случай че Пхенян отсега нататък реализира прогрес в договарянията за занемаряване на стратегиите си за нуклеарни оръжия и междуконтинентални балистични ракети.

Китайските медии оповестиха, че по време на вчерашните диалози Си е споделил на Ким, че се надява Пхенян и Вашингтон да изпълнят напълно резултатите от срещата на върха и че Китай " както постоянно ще играе градивна роля " в този развой.

Съединени американски щати от дълго време гледат към Китай да употребява въздействието си със Северна Корея, с цел да го докара до договаряния, само че визитата идва, до момента в който връзките сред Пекин и Вашингтон се изпитват от огромен търговски спор.

Ким се чака да се прибере в Пхенян през днешния ден.

 В Северна Корея честват огромната победа на вожда Ким
В Северна Корея честват огромната победа на вожда Ким

Държавните медии оповестяват, че Съединени американски щати възнамерявали да анулират глобите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР