Комуникацията по телефон е разговор между двама слепи, които нямат

...
Комуникацията по телефон е разговор между двама слепи, които нямат
Коментари Харесай

Сигнал свободно - 15 правила за провеждане на преговори по телефона

Комуникацията по телефон е диалог сред двама " слепи ", които нямат различен избор с изключение на да градят визията за събеседника по " гласово различаване ". Кой се обажда? На кого се обажда? Има ли опция вашият събеседник да приказва? Ами в случай че сте извадили човек отдолу под душа с позвъняването си? Как мислите, каква ще е реакцията на " режисьора " при сходен апел?

Затова, основното при започване на всеки диалог е да предразположите своя събеседник и чак тогава да пристъпите към диалог всъщност.

Ако желаете да постигнете задачата на събеседването, следвайте този логаритъм на телефонна връзка

#Правило 1. Планирайте договарянията

Преди да започнете диалог, преценете добре: комфортното време за диалога и продължителността му; ясно определете задачата на диалога и съставете проект. Подгответе си  отговорите на следните въпроси: Какво ще кажете за себе си и за компанията, в която работите? Какви въпроси ще зададете на своя събеседник, с цел да си изясните неговите потребности и да го мотивирате за следваща среща? Какви биха могли да са неговите възражения и какви - вашите вероятни отговори? Как възнамерявате да приключите диалога и да си уговорите среща?

#Правило 2. Вдигнете на третото позвъняване (в случай, че на вас ви се обаждат)

Телефонният бизнес етикет контролира общуването с клиента. А той преценя корпоративната просвета на компанията по спазването на бизнес етикета. И по този начин, " обадете се на третото позвъняване " значи:  при първото - прекратете да вършите това, което вършиме сега, при второто - настройте се, при третото - усмихнете се и се обадете. Ако не отговаряте на телефона прекомерно дълго, това демонстрира ниска корпоративна просвета. Не се суете, само че и не бързайте. Много хора незабавно се втурнат да вдигнат телефона, само че всеки има потребност от най-малко няколко секунди, с цел да се концентрира и настрои за диалог.

#Правило 3. Не забравяйте да се усмихвате, до момента в който говорите

Когато човек се усмихва, гласът става по-приятен. Така че, усмихвайте се по-често. Някои професионални договарящи даже поставят  огледало пред себе си, с цел да могат да виждат изражението на лицето си, до момента в който приказват.

#Правило 4. Поздравете събеседника

Поздравете този, с който разговаряте допустимо най-любезно и пламенно. Помислете за няколко метода, по които можете да отправяте приветствията по телефона - дано имате няколко разновидността за хората от разнообразни пол и възраст. Разговор с клиент е по-добре да се стартира с  „ Добър ден (сутрин, вечер) “. Това е по-предразполагащо, в сравнение с едно " здравейте ". Помнете, че в другия завършек на линията някой също желае да бъде почитан, свестен и, може би, в този миг му помагате. (продължава на идната страница)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР