Комуникация, комуникация, комуникация - да, да, да. Чували сте, че

...
Комуникация, комуникация, комуникация - да, да, да. Чували сте, че
Коментари Харесай

4 фрази, които двойките използват, за да предотвратят скандалите

Комуникация, връзка, връзка - да, да, да. Чували сте, че това е ключът към сполучлива връзка и всичко това. Но преди да обявите, че това е тривиално: Това е и водещ прелиминарен индикатор за удовлетворението на връзките, съгласно проучване от 2016 година на повече от 25 000 мъже и дами в Journal of Couple & Relationship Therapy. Така че преодоляването на изкуството да приказваш не е просто прост съвет - това е билета за щастлива връзка.

Разбира се, връзката може да значи изложение на неодобрение по метод, който няма да накара колегата ви да се отдръпне от вас. Но това значи също, че постоянно би трябвало да се употребяват думи на добрина, схващане, комизъм, палавост. Това звучи разумно, като се изключи че намирането на съвършените думи, които да изразят по какъв начин се усещаме - и да реализираме мечтаните от нас резултати - не е безусловно интуитивно.

Освен в случай че не прекарвате часове на дивана на терапевта, няма кой да ви посъветва тъкмо какво би трябвало да кажете. Всичко е важно- тонът, с който говорите, думите, които казвате и обстановката, в която казвате съответното нещо.

Има някои основни изречения, посредством които можете да получите тъкмо това, което желаете. Ето 4 изречения, които двойките употребяват, с цел да предотвратяват свадите:

1. " Какви са проектите ти за седмицата? "

Ако питате това всяка неделя, ще избегнете кавги по-късно през седмицата. Нека разбираем: Хората са склонни да припишат " неприятното " държание на колегата си в по-скоро личностния недостатък, в сравнение с в събитията. С други думи, в случай че вашият брачен партньор е доста ангажиран тази седмица и той пропуща домакинските отговорности, вашето отчаяние може да ви подтикне да мислите: Той в никакъв случай не оказва помощ тук! Ако още при започване на седмицата, той ви е споделил, че ще бъде ангажиран, няма да се ядосате толкоз.

2. " Можем ли да разработим система, посредством която нещата да се случват по-гладко? "

Понякога би трябвало да си напомняте за домакинската работа ( " Можеш ли да вземеш децата? " " Може ли да вземеш облеклата от химическото почистване? " ), Но непрекъснатото им възлагане може да разсъни отвращение. Създайте си дълготраен проект за това кой какво ще прави и по какъв начин ще си разпределяте работата, с цел да не се карате.

3. " Разбирам какво имаш поради, само че... "

Когато той показва незадоволеност от нещо, обвързвано с вас, вместо незабавно да се нахвърлите и да започнете да отричате, пробвайте да перифразирате думите му, тъй че да му покажете, че разбирате какво има поради и почитате мнението му и към този момент по-късно изразете и личното си мнение.

4. " Нашата връзка е по-важна от това "

Всяка двойка има противоречиви въпроси като политиката или възгледите за света. И до момента в който несъгласието няма да унищожи връзката ви, пробвайки се да " спечелите " всеки един спор или да измененията съзнанието на колегата си може и да го стори. Ключът е да изчистите напрежението и да помните, че връзката ви е преди всичко.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР