Компютърно моделиране и информационни технологии е новото име на учебния

...
Компютърно моделиране и информационни технологии е новото име на учебния
Коментари Харесай

Информационни технологии влиза като предмет от 5 клас

" Компютърно моделиране и осведомителни технологии " е новото име на образователния предмет, с който учениците от пети, шести и седми клас ще получават цифрови компетентности, като броят на образователните часове е повишен на час и половина седмично вместо 1 час на седмица.

Учебното наличие е допълнено с тематиката " Компютърно моделиране ", като се надграждат знанията и компетентностите, добити от учениците по образователния предмет " Компютърно моделиране " в трети и четвърти клас, оповестяват от Министерството на образованието и науката.

В пети клас се получават систематизирани познания и умения за осведомителните технологии и съставените елементи на компютърната система, образуват се нови познания и умения за търсенето на информация по дадена тематика в интернет и за безвредното прилагане на услугата е-поща, за основаването и форматирането на текст на равнище знаци и абзац, и за основаването на компютърна презентация.

Акцентите в образованието в пети клас са върху образуването на познания и умения за основаването и обработката на графични изображения, и на задълбочаването на знанията и уменията за потреблението на блоков език за програмиране.

Акцентът на образованието в шести клас е подложен върху образуването на познания и умения за компютърна текстообработка, за основаването на интегриран документ и за запознаването със скриптов текстов език за програмиране и основаването на интерактивни приложения с него.

Осъществява се предварителна подготовка на учениците за работа по план с потреблението на осведомителни технологии посредством консолидиране на разнообразни осведомителни действия - търсене на информация в интернет, обобщаване на откритата информация и представянето й в текстов документ и презентация. В програмата са включени тематики за работа с графична информация и с потреблението на програмен продукт за обработка на таблични данни.

Акцентът в образователната стратегия за седми клас е върху развиването на умения за работа по план при обработка на информация със средствата на компютърната текстообработка, софтуера за обработка на таблични данни, компютърната презентация и скриптов текстов език за програмиране.

Работата по план изисква консолидиране на усвоените досега познания и умения в региона на осведомителните технологии, цифровото творчество със познания и умения по други образователни дисциплини, както и образуването на умения за работа в екип и представянето и отбраната на плана, разясняват от МОН.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР