Компютърният специалист Петко Петков, който направи импровизирана демонстрация и публикува

...
Компютърният специалист Петко Петков, който направи импровизирана демонстрация и публикува
Коментари Харесай

Задържаха IT специалист заради демонстрация с източване на лични данни

Компютърният експерт Петко Петков, който направи спонтанна проява и разгласява видео в обществените мрежи по какъв начин със основана от него стратегия стига до персоналните данни на 235 000 старозагорци, е арестуван за период до 24 часа, оповестява Moreto.net.

``
реклама

Петков е арестуван през вчерашния ден следобяд по отношение на формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител по член 319 а от Наказателния кодекс-„ когато се узнава (извлича) противоправно каквато и да е инфор­мация от ЕИМ ”.

На този стадий се работи предпочитано, с цел да се съберат задоволително доказателства и да се тръгне към обвиняване, разяснява окръжният прокурор Дичо Атанасов. Тепърва ще се разпитват още очевидци, ще се назначат компютърни експертизи.Законодателят е планувал по главния текст до две години отнемане от независимост, а при квалифицирания текст- от една до три години. Към момента на действието Петков не е осъждан и тогава законът планува санкция от 1000 до 5000 лв..

На 26 юни бе спрян краткотрайно достъпът до електронната система за подаване на документи за банкет в детските и образователните заведения в Стара Загора. Причината бе превантивна мярка заради появилата се информация в интернет пространството за пробив в платформата.

Фирмата-разработчик „ Информационно обслужване “ АД прави сега инспекция по сигурността. Системата е конфигурирана на сървър на Община Стара Загора и е  защитена от неоторизиран достъп. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР