Компютърният специалист Кристиян Бойков и търговският директор във фирмата „Тад

...
Компютърният специалист Кристиян Бойков и търговският директор във фирмата „Тад
Коментари Харесай

Хакерът Бойков и директор в Тад Груп са обвинени в тероризъм

Компютърният експерт Кристиян Бойков и комерсиалният шеф във компанията „ Тад Груп “ Георги Янков са упрекнати в тероризъм. Обвиненията са повдигнати през днешния ден, откакто нощес ГДБОП извърши още един обиск в офисите на сдружението. Прокуратурата към този момент твърди, че двамата са направили закононарушение от най-тежко наказуемите съгласно Наказателния кодекс. Въпреки това те са освободени – Бойков против подписка, а Янков – под гаранция от 20 хиляди лева

„ Пълна хумореска – терористи под гаранция “, разяснява пред Mediapool юристът им Любен Казанлиев.

Засега от прокуратурата отхвърлят каквато и да информация по случая. По-рано от държавното обвиняване обявиха, че ще пуснат известие най-рано в четвъртък.

Новите обвинявания идват, откакто проверяващите оповестиха, че с изключение на източените данни от Национална агенция за приходите, компанията е хаквала и частни компании. Неофициално бяха упоменати единствено застрахователни сдружения.

Това добавя оповестената преди ден версия на прокуратурата – че компанията за киберсигурност ТАД Груп, в която работи единственият обвинен за офанзивата против Национална агенция за приходите, се занимава с киберрекет и изнудване. Другото разобличаване на прокуратурата е, че са ровени данни на премиера Бойко Борисов, депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, основния прокурор Сотир Цацаров и други, което даде съображение на зам.-главния прокурор Иван Гешев да заключи, че хакерската атака е политическа поръчка на извънпарламентарото обединяване " Демократична България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР