Компютърните престъпления облагодетелстват извършителите, защото са анонимни и в същото

...
Компютърните престъпления облагодетелстват извършителите, защото са анонимни и в същото
Коментари Харесай

Експерт: Не може IT специалистите, които работят за държавата, да получават сиромашки заплати

Компютърните закононарушения облагодетелстват причинителите, тъй като са анонимни и в това време се печелят повече пари. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ проф. Николай Радулов.
Според него задачите на офанзивата могат да бъдат разнородни и е допустимо някой даже да го е направил за забавление. По негови думи е рано да се разбере дали някой осмива институциите или става въпрос за кибер офанзива против страната. „ Не може IT експертите, които работят за страната, да получават бедняшки заплати. Защото не това е методът за привличане. При състояние че в България междинното възнаграждение в този отрасъл е към 4,5 хиляди лв., ти да държиш експерт с сред 600 и 1000 лв., нали разбирате, че това няма по какъв начин да докара до уместност “, сподели още специалистът.
Проф. Николай Радулов добави, че има доста други бази данни, които действат в несъгласие на Закона за персоналните данни и даде за образец с Търговския указател, тъй като вписаните в него попадат с единните си цивилен номера. Той изясни, че с цел да се усъвършенства осведомителната сигурност би трябвало да се сътвори организация, която да разполага с най-новите софтуерни артикули, а чиновниците в нея да получават над междинната заплата на IT експертите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР