Компютърни специалисти към канадската правозащитна организация Citizen Lab обявиха, че

...
Компютърни специалисти към канадската правозащитна организация Citizen Lab обявиха, че
Коментари Харесай

Шпионски софтуер атакува смартфони на Apple

Компютърни експерти към канадската правозащитна организация Citizen Lab оповестиха, че са разкрили шпионски програмен продукт, който " се възползва " от неотдавна открит механически минус в устройства, създавани от корпорацията Apple, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Уязвими са смарт телефоните iPhone, които работят с версията 16.6 на мобилната операционна система iOS на компанията, показва Citizen Lab.

Apple заяви, че нейните експерти са обновили системата, откакто техническият минус е открит. Citizen Lab приканва потребителите да конфигурират актуализацията на своите устройства.

Експертите на организацията свързват шпионската компютърна стратегия с израелската компания НСО (NSO).

Атаката е била открита, когато експерти от Citizen Lab анализирали устройство, основано от Apple, което употребявал чиновник на правозащитна организация, основана в Съединени американски щати. Оказало се, че апаратът е инфектиран с шпионския програмен продукт " Пегас ", основан от израелската компания НСО. От 2021 година тя е включена в " черен " лист, направен от администрацията в Съединени американски щати, защото се счита, че нейната шпионска стратегия се е употребила за нелегално следене на държавни представители и публицисти в разнообразни страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР