Компютърната система не позволява прехвърлянето на делатаВ Съдебната палата няма

...
Компютърната система не позволява прехвърлянето на делатаВ Съдебната палата няма
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев пред ВСС: Правна трагедия след закриването на спецсъда

Компютърната система не разрешава прехвърлянето на делата
В Съдебната палата няма място

Правна покруса в наказателното правосъдие. Така през днешния ден основният прокурор Иван Гешев дефинира обстановката в профилираните правосъдни органи, които Четворната коалиция закри по концепция на Христо Иванов и неговата някогашна секретарка Надежда Йорданова.

Още при разискванията в Народното събрание и Гешев, и административните ръководители на спецсъда и спецпрокуратурата неведнъж предупреждаваха депутатите, че основават вълнения и безпорядък в правосъдната система, само че не бяха чути. Днес Висшият правосъден съвет изслушва за неуредиците ръководителите на закрити и настоящи съдилища.

“В 7-дневен период би трябвало да се окомплектоват и изпратят многотомни каузи с тонове материални доказателства. Кой ще ги изпрати, кой ще реши на коя прокуратура или на кой съд ще се изпратят?”, попита Гешев добави, че сега Висш съдебен съвет взема решение проблеми, които законодателят е основал и ги е трансферирал на съвета.

Сред най-важните проблеми е, че Единната осведомителна система на съдилищата (ЕИСС) не разрешава висящите пред спецсъда каузи да бъдат трансферирани в Софийския градски съд и довършени от него. Дори единствено за физическото прекачване на делата като папки и материални доказателства нямало място в Съдебната палата, камо ли да бъдат обезпечени кабинети и зали за съставите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР