Компютърната клавиатура е „най-опасният” предмет в офиса: непочистените бутони могат

...
Компютърната клавиатура е „най-опасният” предмет в офиса: непочистените бутони могат
Коментари Харесай

Този предмет в офиса застрашава здравето ви

Компютърната клавиатура е „ най-опасният” предмет в офиса: непочистените бутони могат да съдържат разнообразни бактерии, причинители на чревни инфекции, в това число ковид, съобщи за РИА Новости Ирина Шилкина, основен експерт по инфекциозни заболявания на Московска област към Министерството на здравеопазването.

“Компютърната клавиатура е най-заразният детайл, изключително в офиса. Поради обстоятелството, че е сложна за разчистване, малко хора го вършат. В резултат на това върху бутоните се натрупват патогенни бактерии, вируси, причинители на инфекции, измежду които може да е и коронавирус”, сподели Шилкина. Според нея, преди да започнете да работите на клавиатурата, е неотложно да измиете ръцете си, а същото би трябвало да се направи и по-късно, защото бактериите, циркулиращи във въздуха, постоянно се утаяват на повърхността на бутоните.

„ Освен това ръцете би трябвало да се мият вярно: най-малко 1,5 минути, не просто поглаждайки ги, а извършвайки кръгови и триещи придвижвания “, добави експертът по инфекциозни заболявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР