Компромис за правителство с ГЕРБ би обезличил ПП-ДБ, такава позиция

...
Компромис за правителство с ГЕРБ би обезличил ПП-ДБ, такава позиция
Коментари Харесай

Доц.Стойчев: Компромис за правителство с ГЕРБ би обезличил ПП-ДБ, напънът ще е за София наесен

Компромис за държавно управление с ГЕРБ би обезличил ПП-ДБ, такава позиция изрази политологът доц. Стойчо Стойчев, в коментар по тематиката допустимо ли е държавно управление, изградено на основата на двете обединения, в подтекста на декларираната от Политическа партия позиция, че няма да поддържат кабинет с мандата на партията на Борисов.

Политическа партия построиха идентичността си въз основата на отричане на ГЕРБ, а това значи, че всевъзможен компромис в посока договорености с партията на Борисов, това би ги обезличило, стана ясно от коментара му за публичната телевизия.

" Тази позиция на " Продължаваме Промяната " е предстояща и изцяло разумна, добави доц.Стойчев.

" Ясно е, че първият мандат ще е спорен, само че по същата логичност ще е спорен и вторият мандат. От ПП-ДБ ще предложат компромисен министър-председател, само че е значимо кой ще е медиаторът сред двете огромни партии. По-скоро няма да получим добър резултат ", предвижда Стойчев.

" Големият напор ще е за София през есента, когато ще се проведат изборите за локална власт ", сподели той, като акцентира, че всяка коалиция с " врага " за Политическа партия е подливане на вода за " есенната цел ".

Виновни за патовата обстановка са гласоподавателите - избрали са полярен парламент. Задачата е невъзможна за решаване  - и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ, категоричен е в позицията си доц.Стойчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР