Компромис с никого - от проектанта през надзора до изпълнителя,

...
Компромис с никого - от проектанта през надзора до изпълнителя,
Коментари Харесай

Санкции за 2 млн. лева за година отнесли от “Трейс груп”, но СО пак решили те да пренареждат жълтите павета

Компромис с никого - от проектанта през надзора до изпълнителя, няма да бъде изработен, зарече се при началото на съвещанието в СОС Фандъкова. Истината е обаче, че компромис към този момент е бил изработен, а в този момент Столичната община бере плодовете от следващите си неточности. 

 

Кметицата на ГЕРБ уточни още, че в контракта с " Трейс " са заложени наказания в размер на 830 хиляди лева за некачествено осъществяване. Има и съществени наказания и за закъснение, които могат да бъдат наложени тогава, когато осъществяването завърши. Фандъкова обаче уточни още, че проблематичният сектор за пренареждане, е единствено към пет % от общия контракт, който е на стойност към 17 млн. лева и визира цялата зона 4.

 

Фандъкова изясни още, че ще бъде образуван експертен съвет, в който ще бъдат поканени едни от най-хубавите експерти, “за да дадат своето мнение за метода на разпореждане ”. Ще бъдат поканени и специалисти от чужбина. Казано другояче - Следствен отдел към окръжна прокуратура работи постфактум. 

 

Фокусът обаче би трябвало да е другаде. Сиреч - още първоначално да се подбере компания, която да подсигурява качествено осъществяване, да има първокласен контрол, с цел да може да има и качествени резултати. Глобите за позволените към този момент неточности не вземат решение същинските проблеми, които стоят в основата, а не на повърхността. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР