Компромис между Пекин и Вашингтон. Съединените щати и Китай се

...
Компромис между Пекин и Вашингтон. Съединените щати и Китай се
Коментари Харесай

САЩ и Китай се договориха да спрат налагането на допълнителни мита за 3 месеца

Компромис сред Пекин и Вашингтон. Съединените щати и Китай се договориха да спрат налагането на спомагателни мита за три месеца. Това стана на среща на президентите на двете страни Доналд Тръмп и Си Дзинпин в границите на срещата на Г-20 в Буенос Айрес.

Разговорите сред двамата президенти продължиха два часа, а медиите нарекоха резултата от тях - преустановяване на огъня в комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон. Тръмп и Си се договориха в идващите 90 дни да водят договаряния за изискванията на търговията между тях. А в това време Вашингтон няма да покачва от 1 януари митата върху китайски артикули за 200 милиарда от 10 на 25%, каквото беше желанието, оповестено от американския президент. На собствен ред Китай също няма да постанова нови мита от нова година на американски артикули Пекин ще купи доста количество аграрни и промишлени артикули, енергоносители и други американски артикули, с цел да се редуцира големия търговски дисбаланс сред двете страни. Ако за 90 дни двете страни не съумеят да реализират съглашение по структурните промени в комерсиалните си връзки, митата върху китайските артикули ще скочат, оповестиха от Белия дом.

  Форумът Г-20: Търговски връзки и военни спорове на фокус в лидерските срещи Форумът Г-20: Търговски връзки и военни спорове на фокус в лидерските срещи
Втори и финален ден от срещата на върха на страните от Г-20. В Буенос Айрес водачите на 20-те най-могъщи стопански системи се събраха, с цел да търсят решен...

Срещата на водачите от Г-20 приключи с подписването на заключителен документ за реформиране на международната търговски система, откакто беше реализирано единодушие за сегашните й дефекти. Всички водачи, като се изключи американския президент, потвърдиха поддръжката си за Парижкото съглашение за климата.

На борда на Еър Форс Уан на път към Вашингтон Доналд Тръмп заяви, че възнамерява идната си среща със севернокорейския водач Ким Чен ун за началото на идната година - най- евентуално през януари или февруари, разглеждали се разновидности за три места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР