Компроматните войни винаги са били важна част от арсенала в

...
Компроматните войни винаги са били важна част от арсенала в
Коментари Харесай

Компроматна война се води срещу Петър Илиев за вътрешен министър

Компроматните войни постоянно са били значима част от арсенала в политическите борби. На мушката в този момент е „ ИТН “ и издигнатите от партията на Слави претенденти за министри.

Тук се откроява казусът с адв. Петър Илиев, учител по конституционно право в СУ „ Св. Климент Охридски “, в началото спряган като вероятен министър председател, а в този момент евентуален министър на Министерство на вътрешните работи, който бе упрекнат в плагиатство.

Narod.bg научи 5 обстоятелството за абсурда, които може да трансформират мнението за университетския учител от Пловдив.

Най-важният въпрос в тази ситуация, обаче, е дали юристът ще има силата, волята и желанието като вътрешен министър да се оправи с мутрите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които от години източват ресурсите на България в офшорни сметки и чекмеджета.

За Narod.bg това е значителният въпрос, а не вторачването в съответен компромат, който да ни отклони от огромната тематика към Петър Василев – дали ще пребори мутрите, преяли с власт през последните 15 години?!

За какво иде тирада?

Обвиненията към Петър Илиев взеха връх в деня, в който Има Такъв Народ трябваше да получи мандат от президента за сформиране на държавно управление.

Спряганият от медиите за претендент за министър-председател беше посочен като непозволено употребявал текстове от различен създател за своя книга.

Ето, обаче, какви са обстоятелствата:

Факт 1: Подбраното време

Анонимни лица твърдяха, че в своя книга, издадена преди повече от 6 години Петър Илиев е копирал елементи от теоретичен труд на сътрудник от СУ без позоваване. Времето на офанзивата ясно приказва, че това е тенденциозен опит за дискредитиране, тъкмо когато стартира политическата смяна. Ако е имало плагиатство, за какво повече от шест години никой не се е оплакал? Такива неща не остават скрити и за ден в научната общественост.

Факт 2: Няма лице, от което е плагиатствано

В изявления се спрягаше на доцент доктор Наталия Киселова като сякаш автентичен създател на пасажи от книгата на Илиев. Тя обаче в никакъв случай не е заявявала пред никой, че Илиев е копирал от нея интелектуалния й труд.

Ден преди връщането на мандата на президента в медиите се появи изфабрикувано изявление с нея, в което тя сякаш „ признава “ че от нея е плагиатствано.

Но единствено след минути доцент Киселова собственоръчно опровергава компроматите от персоналния си фейсбук профил и непосредствено декларира, че сходно изявление не е взимано от нея.

Много е евентуално тя да е определена целеустремено за офанзивата, тъй като съгласно следствие на Биволъ е племенница на някогашния кадър на Държавна сигурност и началник на Национална разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

Факт 3: Няма доказателства за цитати, които да са взети от книгата на доцент Киселова и да са оповестени в книгата на Петър Илиев.

Медиите завъртяха в общественото пространство за доказателство клипче, направено от фейсбук групата „ Правна полуда “ от анонимни лица с компютърно моделиран глас.

Освен, че крият самоличността си, ясно за какво, фалшификаторите даже и не употребяват оригинала на Петър Илиев. При параленост на същинската книга на Петър Илиев с показаните на клипчето страници ясно се вижда, че те не са едни и същи, разминават се абзаци, текстове и най-много наличието.

Очевидно за поясняване в клипчето не е употребена същинската книга на Илиев, а фалшификат. Тенденциозно направено, само че хората се връзват.

Факт 4: Книгата на Петър Илиев е излязла от щемпел през 2015 година, а на доцент Киселова – през 2021 година

Дисертацията на Киселова я няма и в електронен вид, нито е била отчасти оповестена по-рано, тъй че няма по какъв начин Петър Илиев да е копирал наличие, с което не е осведомен.

Освен в случай че няма скрити ясновидски качества, показващи му какво си мисли някой или пък какво вероятно ще разгласява след повече от шест години.

Факт 5: Колегите на Петър Илиев в СУ изрично опровергават да има плагиатство

„ Това е безспорен фарс и опит за дискредитиране. Онези, които приказват за плагиатство да престанат, тъй като това е откровена лъжа. Няма плагиатство, има клюка “, сподели Орлин Колев, учител и сътрудник на доктор Илиев и доцент Киселова в катедрата на Юридическия факултет на Софийския университет.

Колев дефинира Илиев като почтен и заслужен човек и брилянтен експерт. Освен, че е дълготраен учител в СУ, Петър Илиев е създател на няколко научни труда и над 30 изявления на правна тема.

Специализирал е британско и американско комерсиално право, както и право на Европейски Съюз в Лондон и Ню Йорк, има лична правна адвокатска фирма и е печелил наградата „ Адвокат на годината “. Но очевидно персоналните достижения, положителното име и потвърденият професионализъм нямат значение, когато става дума за политика.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР